Annoncører:

Campingplads Indberetninger

Gruppen Camping & Campingrejser

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

Hvem står bag ?

 
 

 
 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Læsernes Favorit campingpladser

Børnevenlige campingpladser

Transit campingpladser

 

 

 

 BRAGA - Portugal

Camping og seværdigheder

Beliggenhed og status Braga er en by i det nordlige Portugal og har status som pilgrimsby til helligdommen "Bom Jesus". Den er Portugals 3.største by med 155.000 indbyggere (2010). Afstande fra Santiago de Compostela (Spanien): 190 km. Fra hovedstaden Lissabon: 358 km. Fra Algarve: 575 km.
Historie, kort fortalt. I jernalderen, i regionen tæt ved Braga, finder man de såkaldte "castros" eller bebyggelser på højtliggende steder. Byen har allerede været beboet i keltisk tid. Kelterne hed på deres sprog "Bracari" og dette er byens navn afledt af.

250 f.Kr. var året, hvor byen blev erobret af Romerne, som kaldte den Bracara Augusta, til ære for kejser Augustus.

Bracara Augusta var mødestedet for fem vigtige romerske veje og har været Galizien's hovedstad. Af disse veje gik én til det nuværende Santarém, en anden til Lissabon, en tredje til Mérida (Spanien), den fjerde til Astorga (Spanien) og endelig den sidste til Gerês. Der gik dog også mindre veje til Chaves, Tui (Spanien) og Caminha.

I det 5. århundrede blev det Romerske Imperium invaderet af barbarerne Alaner, Vandaler og Sveberne. Omkring 419 e.Kr. besatter sueverne Galizien og Braga, som blev rigets politiske og intellektuelle hovedstad i et område der gik så langt som til floden Tejo i Syden. Senere kom Goterne efterfulgt af Visigoterne (én af Goternes hovedstammer), som dominerede byen og området i mere end 300 år. Det er på det tidspunkt vi hører snak om St. Martin af Dume, som blev biskop af Braga og som var en af de mest betydningsfulde udbredere af kristendommen i Vesteuropa.

Maurerne indtog den Iberiske Halvø efter erobringen af Nord Afrika i året 711 e.Kr. og pressede de nu kristne Visigoter til norden i Asturierne. Braga blev taget i 715 e.Kr. og blev plyndret og næsten raseret og; katedralen blev også svært beskadiget. 25 år efter erobrede Don Afonso, "Den Katolske", konge af Oviedo i Asturierne byen fra maurerne, selv om den fortsat blev mål for flere mauriske angreb.

Braga, som i dag kan regne med mere end 2.500 års historie, er en af de ældste kristne byer og med en så stor kulturel udvikling, at den blev kaldt "Det portugisiske Rom"" eller "Ærkebiskoppernes By". Den er endnu betragtet som det største religiøse center i Portugal.

Der er to universiteter i Braga.

Trafik Der køres i højre side og trafikreglerne er de samme som i Danmark. Dog skal der iagttages forøget opmærksomhed for trafikanter, der kommer fra højre. Portugisiske trafikanter er ikke særlig høflige, bortset fra at de har stor respekt for fodgængere i fodgængerfelter. Man holder tilbage bare man ser nogen nærme sig et fodgængerfelt.
Turistkontoret. Få mere turisme information her. Man har brochurer på dansk. Turistkontoret ligger på Praca de Republika, midt i byen. 600 m fra campingpladsen. GPS: 41.551065, -8.422646
Bragas centrum Byen er kendt for sine imponerende bygningsværker i barok-stil og for at være det religiøse centrum i Portugal. Portugals ærkebiskop residerer i Braga. Levestandarden i Braga ligger over Portugals nationale gennemsnit. Av. de Liberdade er hovedstrøget med mange moderne forretninger. Det er fodgængerzone det meste af vejen, man har simpelthen lagt trafikken i en tunnel under gaden. Pladsen Praca da Republika er byens centrum med store springvande og med mange boder og pragtfuld udsigt til park og katedral.

ARRANGEMENTER Påske-procession afholdes skærtorsdag aften og starter og slutter ved domkirken. I hele byen er der pyntet ved påsketid.

Festas de São João er en midsommerfest med dans, musik, bål, processioner og meget andet. Afholdes d. 23. og 24. juni.

Se evt. også turistforeningens hjemmeside

KLIMA Atlanterhavet ligger ikke langt væk og har en kølende effekt på det sydlige varme klima. Det kan til gengæld også medføre nogen regn, mest i kortere perioder.
Camping Se nedenstående liste.
Seværdigheder Katedralen (Portugals ældste).

Bom Jesus, stort barokt klosteranlæg med parker og en kæmpemæssig trappe.

Hospital de São Marcos, gammel hospitalsbygning i centrum, som stadig er i drift og har store arkitektoniske værdier.

Museu dos Biscaínhos, interessant bymuseum med mange romerske efterladenskaber.

Casa do Raio, rokoko bygning med facade af blå kakler.

Pladsen Praca Da Republika med Avenue da Liberdade. (Fodgængerzoner)

Igreja do Populo. Kirke bygget i nyklassisk stil og med flisedekoration indvendigt.

Museu Nogueíra da Silva er et kunstmuseum grundlagt af entreprenøren Nogueíra da Silva. Der er udstilling af portugisiske malerier, porcelæn, møbler og skulpturer fra renæssancen.

Mosteiro de São Martinho de Tibães er et benediktinerkloster i den lille by Tibães lidt uden for Braga. Klosteret er overordentligt smukt dekoreret i barok- og rokoko-stil.

Portugal-Danmark Fernando Kvistgaard har gennem en lang årrække camperet i Portugal. Han er en historisk interesseret person og har nu udgivet en bog om de historiske relationer mellem Portugal og Danmark. Den er  god at have i baghovedet, når rejsen går til Portugal. Forfatterens  viden om de nævnte forhold er stor og han har med denne bog kunnet dokumentere forhold, som ikke har været kendt i den brede offentlighed i hverken Danmark eller Portugal.

Bogen er skrevet på både portugisisk og dansk.

Bogen kan bestilles her. (..også god rejseforberedelse)

Rejseberetning Klik på linket for rejsebeskrivelsen til Braga og Omegn
FILM, 10 min 46 sek

Filmen viser i et diashow Bragas herligheder, ledsaget af stedets folkemusik

 
FILM, 3 min 5 sek.

Filmen koncentrerer sig om scener fra Bom Jesus og er i HD kvalitet med rolig naturlig lyd.

 

Links til andre byer: BRAGA - LISSABON - SINTRA - COIMBRA - ÉVORA - ALBUFEIRA - LAGOS - TOMAR - FÁTIMA - PENEDONO - PORTO - .
TILKØRSEL:

Bemærk, at du på vedstående kort kan zoome ind eller ud med +/- tegnene eller du kan trække kortet rundt med musen. Dette vises med en lille hånd, når du holder venstre museknap nede.

 
Vis stort kort
Klik på "Vis stort kort" og print rutevejledning ud, den angivne rute har sit udgangspunkt ved Bayonne i Frankrig.

CAMPINGPLADSER

Uitleg tarievenUitleg tarievenUitleg tarieven Hvad betyder det? Det er ACSI´s faste pris i €uro for overnatning udenfor højsæsonen for 2 voksne, strøm og evt. hund. Indføres her efterhånden på alle sider. Nærmere information her.

Municipal Campismo Braga

(ingen hjemmeside)

Parque do Campismo, Estrada Nacional 101, 4710 Braga.

GPS:  41.538288, -8.421983

 

 

foto kan forstørres

Uitleg tarieven

Mindre kommunal plads, der er indhegnet af høj mur og med svær gitterport. Porten var lukket om natten, også for fodgængere, fra kl. 24 til 07. Der er ret hyggeligt på pladsen og der er konstant opsyn. De sanitære faciliteter er meget forældede. Autocampere og campingvogne kan kun placeres på øverste del af pladsen, under træerne er der terrasser med masser af plads til teltcampister, hvoraf der kommer en del under de religiøse festivals eller sportskampe (fodbold som nabo til pladsen) i byen. Gratis adgang til kommunalt svømmebad, som ligger ved pladsen.

Campisternes Rejseportal.

 
Vis stort kort

Andre henvisninger Supplerende henvisninger til camping i Portugal.

Send mig en mail, hvis du har andre hhv. flere anbefalinger, rettelser eller tilføjelser til teksten.

Find flere campingpladser her:  

FOTOGALLERI BRAGA

klik på billederne for at se dem større

Historiske huse i Bragas centrum. Udsigt over Braga fra Bom Jesus. Kirkekompleks set fra Praca da Republika Statue på Bom Jesus
Med udsigt til fodboldbanen. Banantræer ved vandhanen Campingpladsens lavere dele er ikke for caravans. Verdenskendte Cafe Brasileira
Praca da Republika s moderne del. Fra en anden dag og en anden vinkel. Tordenbyge bygger op over Praca da Republika Springvand og katedral.
Av. de Liberdade Barokke silhouetter Stemning fra campingpladsen kl. 18,30 Bryllup i Bom Jesus
Indkørsel til campingpladsen. Mange trappetrin ned til parken Man kan også tage tandhjulsbanen "Elevador" op og ned. Interiør fra katedralen Bom Jesus
Masser af barokstil over hele byen. Udsmykket med kakler. Den store trappe i Bom Jesus. Den store trappe i Bom Jesus.
De første af de mange trin op til Bom Jesus. Zig-Zag trapper op til Bom Jesus katedralen. Pilgrimshotellet og portal til barokhaven og trappen. Den store trappe op til katedralen i Bom Jesus

 

Alle fotos: Copyright, © www.campisternes-rejseportal.eu -

Gruppen Camping & Campingrejser

Bliv ven med redaktøren

Campisternes Rejseportal

 

send mig dit billede

Tilbage til byers oversigtsside

 

Tilbage til landeinformationer Italien

 

Gode 

Campingpladser:

 

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

  

 

 

  sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto