Annoncører:

Campingplads Indberetninger

Gruppen Camping & Campingrejser

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

Hvem står bag ?

 
 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Læsernes Favorit campingpladser

Børnevenlige campingpladser

Transit campingpladser

 

 

 

COIMBRA (Portugal)

Portugals forhenværende hovedstad

 

Beliggenhed og status Ca. 200 km nord for Lissabon (Lisboa), nordlige Midtportugal i regionen af samme navn, som den er administrationshovedstad for.
Sprog Portugisisk - turiststeder og turistforretninger er indstillet på at tale engelsk.
Klima i Lissabon Coimbra  har et udpræget kystklima, med en nedbørsmængde, der er noget mindre end det, vi oplever i Danmark. Vejret er varmt hele året med har en gennemsnits temperatur på 18 grader celsius målt over hele året. (DK = 8 gr.) Naboskabet til det store ocean gør, at temperaturen sjældent når de store højder. 32 gr. i sommerens varmeste måned er normalt, men lavere såvel som højere temperaturer forekommer.
Vegation Ret grønt, skove af eukalyptus træer. Palmer er almindelige.
Størrelse Coimbra har 107.000 indbyggere, heraf er 30.000 studenter, fordelt med 20.000 til universitetet og 10.000 til den polytekniske læreanstalt..
Coimbra´s

- historie,

kort fortalt.

Byens oprindelse skal søges i keltisk tid.

Romerne grundlagde på samme sted en by med navnet Aeminium og den var dengang den vigtigste by mellem Olisipio (Lissabon) og Bracara Augusta (Braga). I nærheden fandtes en anden romersk bebyggelse ved navn Conimbriga.

Der findes mange kulturelle vidner om denne første tid i byens historie. Fundamenterne fra en Aquædukt  blev allerede i det 16.årh. brugt til en genopbygning af denne. Under biskoppens palads findes fundamenterne til romernes forum. Paladset huser nu Museu de Castro.

Conimbra (nu Coimbra) blev i år 468 ødelagt af andre fokeslag og Aeminium overtog funktionerne af biskoppens sæde og også navnet, hvorefter de to bosiddelser smelte sammen til én by.

I 711 kom Maurerne og overtog byen, som de dog tabte igen godt 100 senere. Der skulle gå nogle generationer før Maurerne igen kom tilbage og i 987 ødelagde de byen komplet. Den spanske feltherre Kong Fernando de Castilla y Leon jog Maurerne ud af byen en gang for alle i 1064.

Fra 1139 til 1256 var Coimbra Portugals hovedstad.

I 1290 grundlagde Kong Dom Dinis universitetet, som stadig eksisterer og Portugals ældste og blandt de europæiske hører den også blandt de ældste.

Turistkontoret Få nærmere information på siden.
Fordelskort Findes ikke.
Transport Byen har en unik offentlig transport, især busruten "Blue Line". Den fungerer på den måde, at der ikke findes stoppesteder. Man signaliserer bare til chaufføren og så stopper bussen, når man vil på eller af. For yderligere oplysninger, klik på linket.

For panoramabus, bådudflugter på floden Montego og turistruter til fos, se dette link.

Film, 6 min.38 sek. i HD kvalitet.

God engelsk spoget turistfilm

 

DVD til salg Er under forberedelse
Rejseberetning Er under forberedelse
Dansk Turistkontor PORTUGALS TURISTKONTOR ICEP, Toldbodgade 311, 1253 København K. Tlf. 33 13 12 00. Kontoret har åbent mandag til fredag kl. 9-16.
Trafik Som i den øvrige del af landet, så køres der heftigt og kontant. Hornet bruges ofte. Portugiserne er høflige og hjælpsomme mennesker, det gælder bare ikke, når de sidder bag rattet. Bortset fra en stor respekt for fodgængerovergange.
Restauranter

Se listen på linket.

Seværdigheder

i Coimbra.

Coimbra har en lang liste af museer. Se museumslisten her.

Conimbriga er den romerske by, som er delvis udgravet og befinder sig 16 km fra Coimbra. Her befinder en lang række husruiner med smukke mosaiker m.v. Se billederne på galleriet nederst på siden..

Camping Se nedenstående liste.
Links til andre byer: BRAGA - LISSABON - SINTRA - COIMBRA - ÉVORA - ALBUFEIRA - LAGOS - TOMAR - FÁTIMA - PENEDONO - PORTO - .
Arrangementer Der er utallige arrangementer i form af festivaller, udstillinger m.m. i Coimbra, især i højsæsonen. Se det aktuelle link her.
Portugal-Danmark Fernando Kvistgaard har gennem en lang årrække camperet i Portugal. Han er en historisk interesseret person og har nu udgivet en bog om de historiske relationer mellem Portugal og Danmark. Den er  god at have i baghovedet, når rejsen går til Portugal. Forfatterens  viden om de nævnte forhold er stor og han har med denne bog kunnet dokumentere forhold, som ikke har været kendt i den brede offentlighed i hverken Danmark eller Portugal.

Bogen er skrevet på både portugisisk og dansk.

Bogen kan bestilles her. (..også god rejseforberedelse)

Info til nedenstående kort

Du kan forstørre hhv. formindske samtlige kort og trække i kortet ved hjælp af musen og skifte mellem kort, luftfoto og terrængrafik. Du kan også på en nem måde lave en komplet kørevejledning ved hjælp af kortene.

Tilkørsel 1.

 

 
Vis stort kort

Rutevejledningen går fra Bayonne/Biarritz i Frankrig og er korteste rute.

 

CAMPINGPLADSER

Bemærk, at du på kortene kan zoome ind eller ud med +/- tegnene eller du kan trække kortet rundt med musen. Dette vises med en lille hånd, når du holder venstre museknap nede. Til GPS søgning er det mest pålideligt at bruge postadressen.

Coimbra Municipal Campingsite 4*

(ingen hjemmeside)

Rua da Escola - Alto Areeiro, 3030-011 Coimbra-Santo António dos Olivais

GPS: 40.188898,  -8.399606

Moderne campingplads under kommunal ledelse og tæt på motorvejen med nem tilkørsel. Pladsen har fine og jævne parceller, især baseret på autocampere. Wellness faciliteter i receptionsbygningen, 100 m til offentlig transport, men i øvrig kort afstand til det middelalderlige centrum.

 
Vis stort kort

Grøn pil angiver positionen til indgang af campingpladsen

Orbitur
 • Parque de Campismo de Quiaios
 • Praia de Quiaios , 3080 - 515 Quiaios

  GPS: 40.220797, -8.885381 Bemærk minustegn foran længdegraden!

  Vil man kombinere Coimbras lyksaligheder med strandferie er dette en nærliggende mulighed, der er kun 62 km ad nem rute til Coimbra fra denne strand. Campingpladsen ligger bag klitterne i jævnt terræn med træbeplantning, der giver halv skygge og parcellerne er omkranset af lave hække. Indkørslen er pompøs. Orbiturs pladser er gennemgående af god kvalitet.

   
  Vis stort kort

  Grøn pil angiver positionen til indgang af campingpladsen

 • Se andre campingmuligheder på dette link.
  Send mig en mail, hvis du har andre anbefalinger eller finder fejl på siden.

  FOTOGALLERI

  klik på billederne for at se dem større

  Conimbriga - den udgravede romerske by. Conimbriga - den udgravede romerske by. Romersk vejbelægning i Conimbriga. De grønne planter har næppe overlevet 2000 år!
  Århundredgammel universitetsbibliotek. Den gamle kongeby i al sin pragt. St.Cruz klostret. Universitetet.
  Coimbras røde tage. Universitetet. Hovedindgang Interiør, Universitetskirken. Universitet set fra floden.
       
  Den gamle katedral.      
    DU MÅ GERNE SENDE MIG DINE BILLEDER FRA COIMBRA  

  Alle fotos: ©  www.campisternes-rejseportal.eu - eller  © indsender (navn på fotos).

  Tilbage til byers oversigtsside

   

  Gruppen Camping & Campingrejser

  Bliv ven med redaktøren

  Campisternes Rejseportal

  Tilbage til landeside Portugal

   

  Gode 

  Campingpladser:

   

   

  Ved skov og nær strand ved Storebælt

   

   

    

   

   

    sætter man pris på danskere her:

   

  Med udsigt over Moldau i Prag

   

  Eller hvad med en rejse efter disse steder:

   

   

  En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto