Annoncører:

Campingplads Indberetninger

Gruppen Camping & Campingrejser

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

Hvem står bag ?

 
 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Læsernes Favorit campingpladser

Børnevenlige campingpladser

Transit campingpladser

 

 

Interiør fra Treenighedskirken

FÁTIMA (Portugal)

Katolsk Valfartsby i Portugal

 

Beliggenhed og status Byen      befinder sig ca. 120 km nord for Lissabon, i nærheden af motorvejen A1. Den har ikke status som nogen administrationsby, men til gengæld stor status som religiøs valfartsby.
Sprog Portugisisk - turiststeder og turistforretninger er indstillet på at tale engelsk.
Klima i Fátima Fátima  har et lunt atlantisk kystklima, med en nedbørsmængde, der er noget mindre end det, vi oplever i Danmark. Vejret er varmt hele året med har en gennemsnits temperatur på 19 grader celsius målt over hele året. (DK = 8 gr.) Naboskabet til det store ocean gør, at temperaturen sjældent når de store højder. 31 gr. i sommerens varmeste måned er normalt, men lavere såvel som højere temperaturer forekommer.
Vegetation: Ret grønt, skove af eukalyptus træer. Palmer er almindelige.
Størrelse Fátima har 10.000 indbyggere.
Fátima´s

- historie,

kort fortalt.

Fátima, profeten Muhameds datter, lagde iflg. legenden navn til datteren af en maurisk fyrste. Hun blev bortført af de kristelige tropper da disse tilbageerobrede området fra Maurerne i 1158 og derefter solgt som sklave til greven af Ourém, som hun forelskede sig i og så lod sig døbe for at kunne ægte ham. Deres efterkommere har så navngivet byen efter hende.

Egentlig religiøs betydning får byen efter 1917, hvor tre børn skal have set Jomfru Marias billede stråle på himlen. Børnene havde pålagt sig tavshed for deres syn, men en af dem kunne ikke holde tæt og allerede det første år strømmede det til med nysgerrige og religiøs håbefulde mennesker, der ligesom i det franske Lourdes, håbede på en helbredelse af deres skavanker. Den 31.okt. samme år var mere end 70.000 mennesker angiveligt vidne til et helbredende mirakel.

Der blev bygget kirken Basilica Antiga på stedet, hvor børnene skulle have set vidunderet. Fátima er i dag en af de mest betydningsfulde steder for Maria-tilbedelsen indenfor den katolske kirke og besøges hvert år af millioner af pilgrimme. Gennem snart 100 år har Fátima haft pavernes opmærksomhed og støtte. Foran kirken er anlagt en storslået plads, der kan rumme flere mennesker end selv Peterspladsen i Rom. På pladsens vestlige side er der bygget en moderne kirke Treenigshedskirken .(Igreja da Santissima Trindade).

Fátima´s økonomi er afhængig af valfartens turisme og der er en lang række hoteller og udsalgssteder for religiøst tingeltangel i byen.

Turistkontoret Få nærmere information på siden.
Fordelskort Findes ikke.
Transport

Fátima nås nemt med tog fra Lissabon og Braga. Bybus kører ad hovedgaderne og taxi findes også.

Film, 8 min., 20 sek.

Reportage fra en religiøs festlighed i basilikaen.

 

DVD til salg Er under forberedelse
Rejseberetning Er under forberedelse
Dansk Turistkontor PORTUGALS TURISTKONTOR ICEP, Toldbodgade 311, 1253 København K. Tlf. 33 13 12 00. Kontoret har åbent mandag til fredag kl. 9-16.
Trafik Som i den øvrige del af landet, så køres der heftigt og kontant. Hornet bruges ofte. Portugiserne er høflige og hjælpsomme mennesker, det gælder bare ikke, når de sidder bag rattet. Bortset fra en stor respekt for fodgængerovergange. Det kan være svært at parkere i Fátima, afhængigt af årstiden og religiøse begivenheder.
Restauranter

Der er mange af varierende kvalitet i byen.

Seværdigheder

i Fátima.

Pilgrimmenes oliemalerier. Religiøse billeder. Se link.

Voksmuseum.

Klosteret.

Kirken. Arrangementer ses her.

Camping Se nedenstående liste.
Links til andre byer: BRAGA - LISSABON - SINTRA - COIMBRA - ÉVORA - ALBUFEIRA - LAGOS - TOMAR - FÁTIMA - PENEDONO - PORTO - .
Arrangementer Se turistkontorets eller kirkens hjemmeside.
Portugal-Danmark Fernando Kvistgaard har gennem en lang årrække camperet i Portugal. Han er en historisk interesseret person og har nu udgivet en bog om de historiske relationer mellem Portugal og Danmark. Den er  god at have i baghovedet, når rejsen går til Portugal. Forfatterens  viden om de nævnte forhold er stor og han har med denne bog kunnet dokumentere forhold, som ikke har været kendt i den brede offentlighed i hverken Danmark eller Portugal.

Bogen er skrevet på både portugisisk og dansk.

Bogen kan bestilles her. (..også god rejseforberedelse)

Info til nedenstående kort

Du kan forstørre hhv. formindske samtlige kort og trække i kortet ved hjælp af musen og skifte mellem kort, luftfoto og terrængrafik. Du kan også på en nem måde lave en komplet kørevejledning ved hjælp af kortene.

Tilkørsel 1.

GPS: 39.630669,

-8.674053

Bemærk minustegn for længdegraden

 
Vis stort kort

 

CAMPINGPLADSER

Bemærk, at du på kortene kan zoome ind eller ud med +/- tegnene eller du kan trække kortet rundt med musen. Dette vises med en lille hånd, når du holder venstre museknap nede. Til GPS søgning er det mest pålideligt at bruge postadressen.

Uitleg tarievenUitleg tarievenUitleg tarieven Hvad betyder det? Det er ACSI´s faste pris i €uro for overnatning udenfor højsæsonen for 2 voksne, strøm og evt. hund. Indføres her efterhånden på alle sider. Nærmere information her.

BEMÆRK: DER ER INGEN CAMPINGPLADSER I FÁTIMA!

Redondo Camping

Uitleg tarieven

Rua do Casal Rei 6, Poço Redondo, 2300-035 TOMAR

GPS: 39.62560, -8.32186

Denne landlige plads er højest anbefalelsesværdig, det ideelle valg med et naturskønt område omkring Tomar. Campingværterne er fantastiske, atmosfæren er familiær og de er meget hjælpsomme. Alle faciliteter er for hånden, såsom bad, køkken, vaskeri, bar og en dejlig svømmepøl med relax-område, bar og restaurant. Pladsen befinder sig i en olivenplantage med masser af skygge, mulighed for privatliv og der er en vidunderlig ro, fordi stedet befinder sig langt væk fra alfarvej. Bageren kommer hver morgen med frisk brød. 42 km fra Fátima.

 

afprøvet af Hans Duggen


Vis stort kort

Parque de Campismo Municipal da Praia de Pedrógão ***

Estádio Municipal de Leiria, Arrabalde d'Aquém, 2400-137 Leiria

GPS: 39.748240, -8.815657

Lille campingplads på kommunalt område i forbindelse med svømmebad og fodboldstadion. Noget støj fra motorvej må påregnes, terræn ikke særlig jævnt. Ingen personlig service.  27 km fra Fatima.

 
Vis stort kort

Se EVT. andre campingmuligheder på dette link.
Send mig en mail, hvis du har andre anbefalinger eller finder fejl på siden.

FOTOGALLERI

klik på billederne for at se dem større

Basilikaen med pilgrimme på pladsen. Treenighedskirken. Indgang til Treenighedskirken. Camping Redondo.
  Interiør, Treenighedskirken. Basilikaen, se fra Treenighedskirken. Interiør, Basilika.
Poolstemning på Redondo Camping. Interiør, Basilika. Interiør, Universitetskirken. Basilika.
Basilikaen for enden af den store plads. Velordnede souvenirbutikker. Til messe i Basilikaen. Tingeltangel i souvenirsbutikkerne.
Basilikaen for enden af den store plads. Nedgang til den næsten underjordiske Treenighedskirke. En imponerende søjlegang omgiver ca. halvdelen af den enorme plads. Basilikaens søjlegang.
Altar i Treenighedskirken. Udendørs messe under halvtaget til højre. Udkig fra søjlegangen. Arkitekturen genspejles i søjlegangen.
  DU MÅ GERNE SENDE MIG DINE BILLEDER FRA FATIMA.  

Alle fotos: ©  www.campisternes-rejseportal.eu - eller  © indsender (navn på fotos).

Tilbage til byers oversigtsside

 

Gruppen Camping & Campingrejser

Bliv ven med redaktøren

Campisternes Rejseportal

Tilbage til landeside Portugal

 

Gode 

Campingpladser:

 

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

  

 

 

  sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto