Annoncører:

Campingplads Indberetninger

Gruppen Camping & Campingrejser

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

Hvem står bag ?

 
 

 

 

Tilbage til byers oversigtsside

Tilbage til lande-oversigten

Info og rejseinspiration over 45 lande

Læsernes Favorit campingpladser

Børnevenlige campingpladser

Transit campingpladser

 

 

 

Camping i LISSABON (Portugal)

Hovedstaden i Portugal.

 

Beliggenhed Ca. midtvejs på den portugisiske kyst i nord-sydgående retning, ved mundingen af Tejo floden i Atlanterhavet.
Sprog Portugisisk - turiststeder og turistforretninger er indstillet på at tale engelsk.
Klima i Lissabon Lissabon  har et udpræget kystklima, med en nedbørsmængde, der der svarer nogenlunde til det, vi oplever i Danmark. Vejret er varmt hele året med har en gennemsnits temperatur på 16,7 grader celsius målt over hele året. I DK = 8 gr.) Naboskabet til det store ocean gør, at temperaturen sjældent når de store højder, 29 gr. i sommerens varmeste måned august er det absolutte højdepunkt. Vejr og temperatur i Lissabon området er IKKE synonymt med det resterende Portugal, idet der er - betinget af højdeforskel og kystnærhed - er store klimatiske udsving i landet.
Vegation Overvejende grønt og frodigt med mange subtropiske træer og planter.
Størrelse Lissabon har 565.000 indbyggere, i storkommunen dog 2,8 millioner.
Lissabons

- historie,

kort fortalt.

Lissabon blev formelt hovedstad i Portugal i 1255, hvor kong Alfonso III af Portugal flyttede tronen fra Coimbra til Lissabon.
Årene fra 1415 til 1822 var Portugals storhedstid som søfarernation og kolonimagt. Lissabon var havnen, som de opdagelsesrejsende stod ud fra og vendte tilbage til med rigdomme og oplevelser fra fremmede himmelstrøg. Vasco Da Gama fandt i 1497 søvejen til Indien og snart bragte handelen med østen yderligere velstand til Lissabon. I 1755 blev Lissabon ramt af sin største katastrofe nogensinde, da et jordskælv og tre efterfølgende tsunamier med en bølgehøjde på op til 20 m ryddede eller beskadigede størstedelen af byen. En tredjedel af alle indbyggere  - ca. 90.000 i Lissabon omkom.

Byen rejste sig imidlertid hurtigt igen på planer udarbejdet af Sebastião José Carvalho e Melo som bar titlen Marquês de Pombal. Lissabon har som følge af markis’ens fremsynede planlægning og vilje til nytænkning mange store imponerende pladser og store avenuer, som sammen med de gamle bygninger giver byen en helt særlig karakter med masser af plads. Én af byens store pladser (og den tilhørende lokale metro-station) har navn efter markis’en. Med til historien hører at militæret efter katastrofen fik ordre til at omringe byen for at sikre at de overlevende bidrog til genopbygningen. Tiden efter den franske revolution bragte ufred til landet, Napoleon besatte byen og ville gøre den fransk. Englænderne kom Portugal til hjælp og smed ham ud igen. Krigene havde vist Portugals politiske svaghed og Brasilien, som var en portugisisk koloni, rev sig løs fra Portugal i 1822. Lissabon sygnede hen og det hjalp ikke at byen i godt 100 år var centrum for utallige borgerkrige og revolutioner. Samt to statsbankerotter. Almindeligt kaos, korruption i regeringen og fattigdom blandt den almindelige befolkning var efterhånden det normale. Det var sikkert grunden til at mange af Portugals borgere og politiske partier fandt kuppet i 1926 acceptabelt. Hæren støttede kupmagerne, som bestod af højreorienterede officerer og folk fra den portugisiske elite.
Under 2. Verdenskrig var Lissabon et af de få tilflugtssteder med en åben havn for flygtninge fra hele Europa. Byen klarede sig via Portugals neutralitet helskindet gennem krigen, og det vrimlede efter sigende med spioner, diplomater og flygtninge i Lissabon i alle krigsårene.

Fra 1932 til 1974 var Portugal en de facto diktaturstat, ledet fra Lissabon.

Turistkontoret i Lissabon Link til Lissabons officielle webside. Postadresse: Turismo de Lisboa
Visitors & Convention Bureau, Rua do Arsenal 15, 1100-038 Lisboa 
Fordelskort Med et LisboaCard får du fri offentlig transport, men også 50 % på lufthavnsbussen Aerobus, gratis adgang på store dele af Lissabons museer og rabat på shopping, restauranter, sightseeing, attraktioner og museer. LisboaCard fås med 1, 2 eller 3 dages gyldighed.. Shopping- og restaurantkort har almindeligvis en løbetid på 72 timer. Prisen kendes ikke ved redaktionens slutning.
Sporvogne i Lissabon Sporvognene er begrænset til centrum og består af 5 linier plus 3 kabelvogne og én elevator! Læg især mærke til linie 28, der også kaldes turist-linien. (se foto i galleriet) Denne rute bringer dig rundt til store dele af Lissabons attraktioner, og giver dig samtidig et indblik i de skiftende stemninger i byens kvarterer. En perfekt måde at starte din ferie på. Ud over disse findes Metro og busser.
Film, 2 min.23 sek. i HD kvalitet

 

DVD til salg Er under forberedelse
Rejseberetning Er under forberedelse
Dansk Turistkontor PORTUGALS TURISTKONTOR ICEP, Toldbodgade 311, 1253 København K. Tlf. 33 13 12 00. Kontoret har åbent mandag til fredag kl. 9-16.
Trafik Trafikken i Lissabon er hektisk og der bliver kørt hurtigt og tæt. Hornet bruges meget og man skal ikke tage sig af at der dyttes ad en. Trafikken foregår i højre side.
Restauranter

Rubrikken er under udarbejdelse.

Seværdigheder

i Lissabon.

Mosteiro dos Jerónimos, imponerende kloster i bydelem Belem.

Torre de Belém, Belém tårnet. Både ud- og indvendigt et arkitektonisk udstyrsstykke.

Sintra. Se det kongelige palads, den mauriske borg, klostre og museer - og meget, meget mere.

Alle tre hører til på UNESCO verdensarvliste. Læs mere her.

Alfama. Lissabon rustikke bydel. Her finder du det "ægte Lissabon", hvor du oplever en rolig dagligdag på portugisisk. Læs mere her.

Henrik Søfarerens monument. Også i Belém.

Castelo de São Jorge i bydelen Alfama er Lissabons ældste bygningsværk.

Ladramarkedet i Alfama. Utroligt kræmmermarked tirsdage og lørdage.

Sporvognslinje 28. Se bemærkning længere oppe på siden.

Elevador Santa Justa. Elevatortårn, der transporterer publikum fra Lissabons nedre del op til bydelen Baixa. Findes på hovedgaden Rua Augusta.

Palácio Nacional da Ajuda. Kongepalads fra 1861.Dronningens pompøse sal Sala Saxe er en gave fra den sachsiske konge (i Tyskland) til den daværende dronning.

Rossio Banegaard. Ligger ved Rossiopladsen. En virkelig arkitektonisk perle i portugisisk empire.

Camping Se nedenstående liste.
Arrangementer Der er utallige arrangementer i Lissabon, især i højsæsonen. Se linket for turistkontoret. Bemærk de mange muligheder for børn. En kort oversigt over de mest aktuelle arrangementer findes her.
Links til andre byer: BRAGA - LISSABON - SINTRA - COIMBRA - ÉVORA - ALBUFEIRA - LAGOS - TOMAR - FÁTIMA - PENEDONO - PORTO - .
Portugal-Danmark Fernando Kvistgaard har gennem en lang årrække camperet i Portugal. Han er en historisk interesseret person og har nu udgivet en bog om de historiske relationer mellem Portugal og Danmark. Den er  god at have i baghovedet, når rejsen går til Portugal. Forfatterens  viden om de nævnte forhold er stor og han har med denne bog kunnet dokumentere forhold, som ikke har været kendt i den brede offentlighed i hverken Danmark eller Portugal.

Bogen er skrevet på både portugisisk og dansk.

Bogen kan bestilles her. (..også god rejseforberedelse)

Info til nedenstående kort

Du kan forstørre hhv. formindske samtlige kort og trække i kortet ved hjælp af musen og skifte mellem kort, luftfoto og terrængrafik. Du kan også på en nem måde lave en komplet kørevejledning ved hjælp af kortene.

Tilkørsel 1.

Nærmeste rute via Paris. Afstanden fra landegrænsen i Padborg er cirka den samme.

 
Vis stort kort

 

CAMPINGPLADSER

Bemærk, at du på kortene kan zoome ind eller ud med +/- tegnene eller du kan trække kortet rundt med musen. Dette vises med en lille hånd, når du holder venstre museknap nede. Til GPS søgning er det mest pålideligt at bruge postadressen.

Uitleg tarievenUitleg tarievenUitleg tarieven Hvad betyder det? Det er ACSI´s faste pris i €uro for overnatning udenfor højsæsonen for 2 voksne, strøm og evt. hund. Indføres her efterhånden på alle sider. Nærmere information her.
Monsanto Camping, Lisboa  Uitleg tarieven
Parque de Campismo, Estrada da Circuvalacao de Algés, 1400 061 Lisboa.

GPS: N: 38.7247, -9.2079

I parklignende omgivelser med gode busforbindelser til Belém centrum og Lissabon centrum. God information om offentlig transport og seværdigheder til Belém og Sintra i receptionen. Trafik fra nærliggende veje kan høres, men er ikke særlig påtrængende. Fine parceller med vandhane, elstik og affaldsvand til hver parcel. Åben 2.jan.-28.december.


Vis stort kort 

Grøn pil angiver positionen til indgang af campingpladsen

Orbitur Guincho

Rua do Areio, Cascais, 2750 Lissabon.

GPS: 38.722082, -9.466138

34 km fra centrum, men ude hvor bølgerne brydes ved et stort klitområde. Ingen motorveje i nærheden og stort serviceapparat på pladsen.

 
Vis stort kort

Grøn pil angiver positionen til indgang af campingpladsen

Send mig en mail, hvis du har andre anbefalinger eller finder fejl på siden.

FOTOGALLERI

klik på billederne for at se dem større

Snævre og stejle gader til sporvognen. Henrik Søfarerens monument i Belém. Kongeslottet i Sintra. Byen ligger i mange niveauer.
Udsigt fra tovbanen ved havnefront - foto Hans Duggen Praca de Don Pedro IV - foto Hans Duggen Springvand ved Akvariet i Lissabon - foto Hans Duggen Jeronimus klostrets facade i >Belém - foto Hans Duggen
Udsigt fra tovbanen ved Tejofloden. Praca de Don Pedro IV Pulserende springvand Jeronimus klostret i Belém
Jeronimus klostret ved nat - Foto Hans Duggen klosterkirken, Jeronimus klostret - foto Hans Duggen Vagter ved præsidentpaladset i Belém - foto Hans Duggen
Jeronimus klostret ved nat Jeronimus klostrets meget smukke kirke. Byport på Praca Comercio Vagter til præsidentpaladset i Belém
Lisboa Camping, indgangngsparti - Foto Hans Duggen Vor egen parcel på betonpladen - Foto Hans Duggen vor daglige gæst på Lisboa Camping - Foto Hans Duggen
Indgangen til Lisboa Camping Vor egen parcel - på en flad betonplade! Rua Augusta Vor daglige gæst på Lisboa Camping.
Busterminalen ved akvariet - Foto Hans Duggen Kirkeruin ved Elevatortårnet - Foto Hans Duggen politipatrulje på arbejde i Baixa - Foto Hans Duggen
Busterminalen ved akvariet. Levn fra jordskælvet i 1768 Elevador Santa Justa "Grøn" politibil.
Borgen St. Georg Vasco de Gama´s mausoleum. Praca Marques de Pombal Borgen, set fra Rossiopladsen.
Jeronimus klostret i Belém Rossiopladsen. Katedralen hæver sig over tagene. Portal i borgen.
Rossio Banegård. Rossio Banegård. Udsyn over de røde tage. Sporvogn 28, turisternes kæledægge.
Torre de Belém, udsigt Torre de Belém, udsigt Torre de Belém. Torre de Belém.
Palácio Nacional da Ajuda. Palácio Nacional da Ajuda. Palácio Nacional da Ajuda. Jeronimus klosteret set fra Tejos bred.
Palácio Nacional da Ajuda. Jeronimus klosteret, interiør. Elevador Santa Justa. Jeronimus klostrets fantastiske svalegang.
  DU MÅ GERNE SENDE MIG DINE BILLEDER FRA LISSABON  

Alle fotos: ©  www.campisternes-rejseportal.eu - eller  © indsender (navn på fotos).

Tilbage til byers oversigtsside

 

Gruppen Camping & Campingrejser

Bliv ven med redaktøren

Campisternes Rejseportal

Tilbage til landeside Portugal

 

Gode 

Campingpladser:

 

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

  

 

 

  sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto