Annoncører:

Campingplads Indberetninger

Gruppen Camping & Campingrejser

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

Hvem står bag ?

 
 

 

Tilbage til byers oversigtsside

Tilbage til lande-oversigten

Info og rejseinspiration over 45 lande

Læsernes Favorit campingpladser

Børnevenlige campingpladser

Transit campingpladser

 

 

 

Camping i MOSTAR

Bosna i Herzegovina

 

TURISME INFORMATIONER

 

Om Mostar
Mostar er regionshovedstad i landsdelen Herzegovina og er landets 5.største by. Floden Neretva går lige gennem byen. Navnet Mostar kommer fra den gamle bro, der på bosnisk-serbisk hedder "Stari Most". Under borgerkrigen 1992-95 forsøgte den kroatiske hær at tilegne sig byen under kroatisk territorium og den 9.november 1993 var et par enkelte granater nok til at få broen til at styrte sammen. Kommandanten Slobodan Praljak sidder nu i fængsel. Den tyske by Bremens overborgmester tog initiativet til at få genopbygget broen i 2003. På begge sider af broen ses store tårne, som før i tiden tjente til bevogtning af samme. Mostar har maleriske kvarterer, men her i 2008 findes stadig mange sønderskudte huse.

Området omkring Mostar ved sletterne af Nevetna består af store vinmarker, hvoraf nogle har fået stor berømmelse. Der dyrkes desuden figner og honning er en stor specialitet.

Film Kan bestilles herfra. Filmene står til rådighed ca. 1.dec. 2012 og er en perfekt rejseinsiration med mange billeder, videoindslag og oplysninger om seværdigheder, kultur og campingpladser.
Turistkontoret. Få mere turisme information her.
Seværdigheder Den gamle bydel, moskeen (er åben for publikum), floden med den berømte bro, det tyrkiske hus og Bunakilden ved Blagaj.  Dervisch huset i Blagaj (Fhv. Osmannisk palads), Borgruin ved Blagai.
Bosnien og Herzegovina (BiH) Dansk hjemmeside om landet, her findes også oplysninger om pengenes værdi etc..
Dansksproget hjemmeside om Balkanforhold
CAMPINGPLADSER Ingen i selve Mostar, der anbefales ikke at bruge den store p-plads ved byen til langtidsparkering eller overnatning, idet der hersker en del kriminalitet. Se nedenstående liste.

Brug campingpladserne i Blagaj og tag bussen til Mostar!

Rejsebeskrivelse Til læsning eller download. Adobe Reader nødvendig.

gratis download.

Tilkørsel

Nemmeste/korteste rute fra Danmark: (Berliner Ring) - Hof - Passau - Graz - Maribor - Zagreb - Bosanska Gradiste - Jajce - Bugojno - Mostar.

Omvej via Sarajevo kan anbefales.

Afstand fra Rostock Überseehafen: 1663 km

 
Vis stort kort

CAMPINGPLADSER

 Mali Wimbledon Camping,  Blagaj - Mostar

Adresse: Blagaj bb, BA 88000 Mostar. Tlf. (+387) (0) 36572582. E-mail: ibrozalihic@hotmail.com

GPS: 43.263589, 17.877975

 

Campingpladsen ligger udenfor Mostar. Pladsen er opført 2006 og har fine sanitære faciliteter. Ulempen er, at der p.t. ikke findes skygge. Lejrchefen har netop i (2008) købt de tilstødende arealer for en udvidelse af pladsen, hvor der fra starten af skal plantes store træer. Der findes et mindre udskænkningssted (bar) med læskedrikke og øl på pladsen. Der er udlagt vandposter på pladsen, bl.a. også med udendørs bruser til afkøling af evt. overophede kroppe. Ikke nogen dårlig ide!

Bortset fra Mostars herligheder, findes der i landsbyen Blagaj (4 km) en stor seværdighed. På nedenstående satellitfoto hos Google ser man en flod, der øjensynlig starter ganske pludselig. Det er floden Buna, der med et enormt kildevæld springer frem af et bjerg. Der er flere restauranter i Blagaj, især ved kilden.

Busserne holder i nærheden og afgår med timers mellemrum. Lejrchefen har fartplanen.

 

Kørevejledning: Der findes p.t. ingen digitale kort over områdets vejnet. Kør fra Mostar mod syd, i byens udkant er der vejviser til Blagaj. Ved Hovedvejen står der også et reklameskilt, der viser til pladsen. Man skal dreje til venstre (kommende fra nord) umiddelbart efter skiltet.

Prisniveau 2008: 18-20 € for bil/caravan, 2 personer og strøm.

Åbningsperiode: 15.april - 15.oktober.


 
Vis stort kort / Show large map

 

River Camp Aganovac, Blagaj.

BiH 88201 Blagaj b.b. -  GPS: 43.256651, 17.902329

Lille plads ved Bunaflodens kilde i den gamle by Blagaj, God skygge fra ældre plantage og direkte ved flodbredden og med god familiær betjening, lejrchefen taler engelsk. Begrænset kapacitet, smal indkørsel (3,10 m). Maks. 15 enheder uden parcellering, hvis det fortrinsvis er telte. På grund af pladsens størrelse er de sanitære indretninger heller ikke omfattende, men der er rent og ordentligt. Prisen i 2008 (pladsen er oprettet i juli 2008) er 10 Euro for telt og 15 Euro for campingvogn/autocamper, inkl. evt. strøm. I prisen er indbefattet brug af køleskab, kano og grill. Der udleveres 2 nøgler: en for køkkenet og en for bommen. På flodbredden modsat campingpladsen (bro) er der restaurant, bar og nogle mindre butikker. Supermarked i Blagaj (1000 m).

Kørevejledning: Kør helt frem til byen Blagaj og hold til højre lige før broen. Ellers se kort som til plads Wimbledon foroven. Det er bedst at bruge GPS-koordinaten.

 E-mail Adresse ist rcaganovac@yahoo.com eller via hjemmesiden. Åbningstider: April-Oktober, udenfor sæsonen kan forespørges/reserveres på e-mail adressen. Ejeren taler/skriver engelsk.

Seværdigheder: Dervischhuset i Blagaj, den gamle borg og Bunakilden. Der afgår busser 2 minutters gang fra campingpladsen i retning mod Mostar.

 
Vis stort kort

Se fotos i fotogalleri.

Der overnattes i stor stil på parkeringspladser ved Mostar, især af autocampere. Det er dog ikke nogen god ide, kriminaliteten er stor og vestlige autocampere er en stor fristelse. I øvrigt er det ikke tilladt og man risikerer samtidig bøder. Forholdet skyldes nok, at campingpladserne i Blagaj ikke er kendte. (endnu)

FOTOGALLERI

klik på billederne for at se dem større

Press fotos for enlargement - Anklicken und vergrössern

Ved Bunas kilde Ved Bunas kilde Mostar 2008 Det tyrkiske hus
Mostar 2008 Klar til udspring Mostarbroen Gade i Mostar
Det tyrkiske hus Det tyrkiske hus Bro i Blagaj Landskab ved Blagaj
Wimbledon Camping Wimbledon Camping Wimbledon Camping Wimbledon Camping
Wimbledon Camping Landskab ved Blagaj River camp River Camp
River camp River camp River camp River camp

Foto copyright: www.campisternes-rejseportal, Hans Duggen, Els Geens  eller indsender

Tilbage til byers fordelingsside

Tilbage til landeinformation Bosnien i Herzegovina

 

Siden er sidst opdateret den  04. februar 2013 13:51

 

Gode 

Campingpladser:

 

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

  

 

 

  sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto