Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

Gruppen Camping & Campingrejser

 

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


 

 

 

ATLANTERHAVSVEJEN

(Norsk: Atlanterhavsvegen eller Atlanterhavsveien)

 Foto venligst udlånt af Atlanterhavsveien A/S

 

Beskrivelse

Atlanterhavsvejen er en ingeniørmæssig bedrift - et stykke vej, der forbinder en del af Norges kystmiljøer. Vejen er bygget og indviet i 1989 og har i de senere år fået stor turistmæssig betydning. Jeg var der første gang i 1993 og på det tidspunkt var der mennesketomt både dag og nat. Sådan er det ikke mere! Det stykke vej på ca. 9 km springer fra skær til skær  ved Atlanterhavets yderste grænse. Vejen har en lang række små rastepladser, hvor man har lov at campere. Forholdene er naturligvis yderst spartanske, man må nøjes med de faciliteter, man har med sig - men udsyn og oplevelser hører til gengæld til de helt enorme. Især hvis man giver sig tid til at bliver der nogle døgn, måske fiske lidt eller gå ture ude på skærene.

Opsyn: Findes ikke - ophold er på eget ansvar.

Servicebygninger:  findes ikke. Dog er der en butik med kunsthåndværk og fiskeartikler midt på vejstrækningen.

Naturen i området. Vild og storslået kystnatur. Det er simpelthen rendyrket Atlanterhavs skærgård og der er ikke ufarligt om vinteren, når stormene raser og havets kæmper brydes over vejen. Om sommeren oplever man til gengæld også havet i dets stilhed og med dets store dyr, hvalerne, lige ud for kysten.

Seværdigheder i området. Det er selve naturen, der er seværdigheden. Man kan dog også fra et sted  ca. midt på vejen komme ud på nogle små beboelser på de ydre skær med en turistbåd. I Molde findes fine forretningskvarterer, storslåede byggerier langs havnen, hvor alle væsentlige krydstogsskibe anløber. I BUD findes store rester af Nazitysklands bunkere, som siges at være Atlanterhavsvoldens største anlæg. Fæstningen er velholdt og kan besøges.

Fiskeri. Man kan fiske fra hele kysten og der kan også lejes trollingbåde hhv. drages ud på havet til havfiskeri fra fiskefartøj. (tidsbegrænset). Se oversigt over fiskemuligheder her. Der fremgår ikke af siden, om der skal bruges fiskekort her, men spørg for en sikkerheds skyld i butikken midt på vejen.

Vurdering. Velegnede steder for naturentusiasten, der kan klare sig selv. Være det sig i telt, autocamper, teltvogn eller campingvogn. Her kan man få noget på opleveren og det hele er gratis. Nedenstående campingpladsfortegnelse giver anvisning på alternative campingmuligheder, hvis man ikke ønsker at fricampere. Det fulde udbytte nås kun hvis man har god tid: d.v.s. at man også nyder det når vejret ikke er optimalt og at man har tid til at vente til næste dag eller overnæste dag, når vejret klarer op. Eller at vinden lægger sig.

Tips og tricks: Vejret kan godt finde på at drille lidt. Det er en god ide at have god tid herude. Om sommeren varer dårligt vejr ikke længe, så gælder om at have god tid og afvente bedre vejr. Det betaler sig og det er jo gratis at opholde sig på Atlanterhavsvejens strækning - også om natten. Trækker det op til storm er det ikke sundt for høje og lette køretøjer at opholde sig på vejen. Søg i god tid til beskyttede forhold, helst på en campingplads. Evt. ventetid kan bruges til indkøb i landsbyerne Eide, Bud, Fræna m.v. Eller til sightseeing i Molde og Bud. 

Kørselsvejledning. GPS-koordinaterne er: 63.0175, 7.3562 (midt på vejen). Nemmeste tilkørsel er via Molde, hvor man "bare" kan følge RV64. En god afstikker (omvej) er til fiskerbyen BUD med de store kystfæstninger fra WWII, der findes et glimrende museum. Fra Bud går der en smal vej (Bergsetveien), en meget smuk vej, langs med kysten, se dette kort:

 

I Bud findes også den bedste campingplads i området. Kommer man fra syd, kan det anbefales at man kører via Elnesvågen og Bud til Atlanterhavsvejen, ad nogle mindre veje, vejen er ikke smallere end at to vogntræk sagtens kan passere hinanden. Vejen er til trods for dens sekundære betydning af god standard, men idylliske landsbyer (bygder), kirker m.v.

Priser og Åbningstider: Det er gratis, dog skal der betales færge og bompenge på vej 64 før Molde og for tunnel fra/til Kristiansund, hvis man da kommer fra den kant, men det er ret billigt. Priserne er dog rimelige set i forhold til oplevelsernes størrelse. Der er åbent døgnet og året rundt, dog kan der forekomme spærretider ved ugunstige vejrforhold. Især om vinteren.

Aktuelle oplysninger: www.atlanterhavsveien.no

Campingpladser: Der er campingpladser i Molde, Bud, Harøysund, Eide og Bremsnes  hvis man foretrækker at bo ved sanitære bygninger, hvilket nok må anbefales, hvis man opholder sig flere dage i området. Se nedenstående liste. På selve Atlanterhavsvejen camperer mange autocampere, hvilket er tilladt hvis man fjerner affald ved bortrejse, samt ikke udleder spildevand. Der er dog opsat affaldscontainere på parkeringspladserne, disse SKAL benyttes. Der er ikke mulighed for optankning af friskvand eller afledning af spildevand hhv. fækalietank. 

 

FOTOGALLERI

Vinterstorm over vejen.

Tæt på naturen

Fotograferet kl. 0,30 den 5.juli.

Jo, skærgården kan også være farverig.

Sving på sving i autocampernes paradis.

Her går brobyggerkunst og natur hånd i hånd.

Bemærk at der findes både borde, bænke og affaldscontainere!

Fri campering mellem klipperne.

Skær på skær...

..og fri campering så langt øjet rækker.

 

Atlanterhavsvejen set fra oven

 

Campingpladser i nærheden:

 

PlusCamp Bud

 

Bud

 

GPS: 62.908100,

6.915207

 


Vis stort kort

Kviltorp Camping, helårsåbent

 

Molde

GPS:

62.742712,

7.233184

 
Vis stort kort

Lysø Camping

 

Atlanterhavs-kysten

GPS: 63.037656
7.407194

 
Vis stort kort

Bjølstad Camping

6445 Malmefjorden

GPS: 62.815101,

7.243235

 
Vis stort kort

Campisternes Rejseportal overnatter på Atlanterhavsvejen 2011

 

Tilbage til regioners hovedside

 

Campisternes Rejseportal på Facebook

klik på logo

Gruppen Camping & Campingrejser på Facebook

klik på logo

Campingplads Indberetninger på Facebook

klik på logo

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Gode Campingpladser:

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

 

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.