Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

Gruppen Camping & Campingrejser

 

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


 

BOSNIEN i HERZEGOVINA

 

REJSEFORSIKRING TIL CAMPING

Informationer til alle rejselande.

21.11.2017: Camping er en populær ferieform for danskerne, men hvilke forsikringer skal du huske og hvordan er du dækket af en rejseforsikring? Her er et link til informationerne.

Hvert år spænder tusindvis af danskere campingvognen bag på bilen, og kører sydpå til varmere himmelstrøg, afslapning og friluftsliv. Campingferien giver mulighed for at komme helt tæt på naturen, og besøge steder som charterturismen ikke kan tilbyde.

Men hvordan dækker rejseforsikringen når du tager på campingferie? Det finder du svar på i denne guide. Du kan blandt andet læse om på dette link.

 

Dette mellemeuropæiske land, indkapslet af Kroatien, Serbien og Montenegro her fået en selvstændig side. Dette skyldes ikke mindsk en lille flok tilhængere af dette smukke land, hvor vejene er gode - mange bedre end de danske - og hvor der efter 19 års fred ikke er betænkeligheder med at besøge dette land, som endda kan fremvise en lang række smukke og ikke mindst billige campingpladser. For den vestlige turist et billigt land at færdes i. Tro ikke det er et tilbagestående land. Nok er man på landet fæstet lidt i traditionerne, men byerne lever fuldt op til vestlig standard uden at give afkald på sine religiøse standpunkter: Bosnierne er muslimer, mindretallet af kroater er katolsk kristne, og indbyggerne i den del af landet som kalder sig den serbiske republik, er ortodokse kristne. Grusomhederne under borgerkrigen har gjort, at der næsten ikke findes serbere i den bosniske del og omvendt ingen bosniere i den serbiske del. Politisk er landet altså stadig delt med en (korrupt) styrelse, der skiftevis er bosnisk og serbisk.

De fleste campingpladser er med overordentlig megen natur, næsten kun små, men  idylliske campingpladser.

TURISME INFORMATIONER

klik her og en forstørrelse

BiH er Balkans grønne hjerte. (klik foto)

BiH is the green heart of Balkan. (press photo)

TRAFIKALT

Hastighedsgrænser Campingvogne: 50/80/80
Motorvvejsafgift
Aktuelle priser her
  Campisternes Rejseportal påtager sig intet ansvar for fejl eller senere tilkomne rettelser eller udsving

 

Siden oprettet eller opgraderet den 22. november 2017 . Data er indført som gældende denne dag. Fejl eller ikke-indberettede data er redaktionen uvedkommende, men rettes gerne efter meddelelse herom.

 

BELIGGENHED

OG KORT

BESKRIVELSE

Øst hhv. Syd øst for Kroatien i Alpernes sydlige udløbere. Kun en kort kyststrækning, men grænsen går meget tæt på kysten på strækningen nord og syd for Dubrovnik i Kroatien. BiH er et smukt og bjergrigt land med mange skove, vilde og klare floder og en del nationalparker. Mange byer, især de mindre, med stærke orientalske tilsnit p.g.a. historiske forhold. I den nordlige del er bjergene op til ca. 1400 m i højden, medens de er lidt højere i den sydlige del, hvor de kan komme op over 2000 m. Landet ligger på samme niveau som Danmark m.h.t. uddannelse og teknologisk udvikling, men er langt fra på samme økonomiske trin, hvorfor købekraften er 75% mindre (2007).
KLIMA Varme somre og kolde vintre. I de sydlige strøg (syd for Mostar) dog mild vinter, her dyrkes der vin af international kvalitet.
AFSTAND København-Sarajevo: 1848 km, hurtigste vej.
BYER Der findes på denne side omtale af bosniske byer med campingmulighederne. Siderne er forsynet med interaktive kort, men balkanlandene har ikke noget stort udbud af digitalt kortmateriale, så visningen på kort er begrænset. Byerne er p.t.

Jajce, Sarajevo og Mostar. Der er dog angivet nøjagtige kørselsvejledninger.

FLAG, SÆDER

OG SKIKKE.

Oplev hvordan Europa var engang. De gamle skikke i BiH er ikke sådan at få bugt med, så de urgamle traditioner består i bedste velgående. Her er det umuligt at adskille menneske og natur. Selv klædedragterne opstod i de dybe slugter og i bjergene høres stadig den traditionelle musik. Befolkningen er opvokset med at betragte gæsten som et familie-medlem og gæstfriheden er derfor et særkende for den bosniske befolkning, uanset deres etniske afstamning. Det bosniske køkken er en usædvanlig og fascinerende blanding af vest og øst, uden at give afkald på landets bedste dyder i spisekammeret.

MØNTFOD Pengene i BiH hedder BAM eller KM (Konvertibel Mark) fordi kursværdien følger nøje D-marken, der stadig (2013) beregnes af den tyske national-bank. Kursværdi ca. 3,85 gange højere end DKK, medens købekraften kun er ca. 25% af DKK. (Altså en fjerdedel). For de fleste, der bruger betalingskort, er det jo helt ligegyldigt. Men skal man vurdere prisen på en vare, der oplyses i BAM (KM), skal man vide, at 1 BAM svarer til ca. 3,85 DKK. € accepteres mange steder og kan ligeledes fås i bankomater i alle større byer.
BiH og EU Alt i Bosnien er EU's ansvar overfor FN, og skal godkendes af EU-myndigheder, der er fysisk til stede. Og optagelse er blot en formalitet for EU's Ministerråd. Det må formodes, at landet optages i EU når alle formaliteter omkring de resterende balkanlande er løst.
INDKØB Foretages bedst om formiddagen, gerne så tidligt som muligt. Slagteren og bageren vil her med garanti have de friske varer parat, hvorimod der ofte er mere eller mindre udsolgt om eftermiddagen. Dette gælder også supermarkedets slagter og bager - hvis de overhovedet findes. Grøntsagsboder findes langs alle veje og den lokale købmand er velforsynet med de bedste af slagsen.
VEJE Vejenes kvalitet er fuldt på højde med danske veje, men vejnettet er knapt så tæt. Der er kun et mindre stykke motorvej ved Banja Luka, men et mindre stykke betalingsvej nord for Sarajevo findes, denne er under udbygning.

INTERAKTIVT

KORT OVER  BiH

God for oientering af landet. Du kan forstørre kortet og panorere med curseren.
REJSEBESKRIVELSE Den danske campingforening BTN har foretaget en rejse i landet.

KRIGS-

EFTERLADEN-

SKABER

Du skal ikke være nervøs for landminer og andet skidt. Læs på linket en beretning fra en campist, som har camperet i landet, arbejdet i landet og som kender forholdene til bunds.
HISTORIE En meget oplysende og kortfattet oversigt over Balkans, især Bosnien-Herzegovinas historie. Beretningen indeholder også en del om naturen i landet.

BiH Ambassade

i Danmark

Se adresse, e-mail adresser og telefonnumre på linket.

Dansk Ambassade

i BiH:

Se adresse og åbningstider på linket.
TRAFIK og Vejforhold

Følger de gængse europæiske hovedregler, dog skal man medføre det grønne forsikringskort fra Danmark og bilen skal være forsynet med sikkerhedsvest, førstehjælpskasse og advarselstrekant.

Vejene er gode og standarden er som alm. danske hoved og amtsveje. Dog er vejnettet ikke særlig tæt. I de mindre byer kan der være meget smalt, men der er ingen problemer hvor hovedveje går igennem byerne. Der er motorvej omkring Banja Luka og nord for Sarajevo, begge under udvidelse/forlængelse. Trafikkulturen, især i byerne, kan forekomme noget kaotisk.

Hastighedskontrol er jævnligt forekommende, der findes mange radarkontroller.

   

Rejsebeskrivelser

REJSEBESKRIVELSE Den danske campingforening BTN har foretaget en rejse i landet. (foreløbig beretning.)
REJSEBESKRIVELSE Endelig og detaljeret rejsebeskrivelse af samme tur.
   
TRAFIK

Følger de gængse europæiske hovedregler, dog skal man medføre det grønne forsikringskort fra Danmark og bilen skal være forsynet med sikkerhedsvest, førstehjælpskasse og advarselstrekant.

Film, 4 min 9 sek.

Filmen fortæller hvorfor vi er nogen stykker der har tabt sit hjerte til dette land.

 

TURISME

SEVÆRDIGHEDER En oversigt over de vigtigste seværdigheder (engelsk).
TURISTSIDE Turistinformationer på engelsksproget side.
PLIVA REGIONEN   Den særskilt smukke region omkring Plivofloden, Plivosøen med byerne Jezero og Jajce. (Gl. kongeby)
   

CAMPINGPLADSER.

Mange campingpladser er ret små og der må udvises lidt forsigtighed.

Indkørsler kan være smalle eller stejle. Mange campingpladser er fra Jugoslaviens tid,

hvor den mest almindelige campingform var bil og telt/villatelt.

 

BESØGTE CAMPING-PLADSER GODE PLADSER, SOM VI HAR BESØGT.
BYER Der findes på denne side omtale af bosniske byer med campingmulighederne. Siderne er forsynet med interaktive kort, men balkanlandene har ikke noget stort udbud af digitalt kortmateriale, så visningen er begrænset. Byerne er p.t.

Jajce, Sarajevo og Mostar.

3 smukke pladser Beskrivelse på dansk af 3 gode muligheder (word dokument)
Liste af Campingpladser 18 smukke campingpladser på en liste med adresseangivelser.
MRKONJIĆ-GRAD

Tel: +387(0)50 212 505 Fax: +387(0)50 211 682

Kapacitet: 30 enheder, brusebad og wc, åben fra 1.maj-1.september. Campingpladsen ligger ved Balkanasøen og ved foden af Lisinabjerget , (1650 o.h). Aktiviteter: jagt, fiskeri, museum om 2.verdenskrig, gamle landlige miljøer med smedier og snedkerier. På selve pladsen findes butik, restaurant, småbørnslegeplads, boldbaner til volley og basketball, vandresti omkring søen, pension og P-plads. Hjemmeside endnu kun på bosnisk.
UNA REGATTA SPORT- BJELI

BiH-77000 BIHAĆ

KLOKOT-PECIKOVIĆI
Kapacitet: 30 enheder, wc, brusebad, køkken. Åben fra 1.marts til 31.oktober. Udlejning af campingtilbehør, børnelegeplads, boldbaner til tennis, volley og basket. P-plads.

Campingpladsen ligger meget smukt ved Una-floden, 10 km fra Bihac. Aktivitetsmuligheder: rafting, cykling, bjergbestigning, vildsvinejagt, fiskeri og kano/kajakroning. Både kan lejes på campingpladsen.

CAMPINGPLADSER

(REVIDERET 2013)

1. CAMPSITE USTIKOLINA, GORAZDE (turistcenter Ada)

2. CAMPSITE BIHAC - Orljani

3. TOURIST CENTRE “BALKANA”, MRKONJIC GRAD
4. CAMP “BJELI”, BIHAC
5. CAMP “BRŠTANOVICA”, FOCA
6. CAMP “TARA – RAFT”, FOCA
7. CAMP “SASTAVCI”, FOCA
8. CAMP “MONTINGS”, FOCA
9. CAMP “KIRO”, BIHAC
10. ECO CENTRE “LJEKARICE”, PRIJEDOR
11. CAMP “MLINSKA RIJEKA”, CELINAC
12. CAMP “OAZA”, KONJIC
13. CAMP “OAZA”, SARAJEVO
14. CAMP “ONTARIO”, LUKAVAC
15. CAMP “ORLOVO JEZERO”, PETROVO
16. CAMP “RAMSKA KUCA”, PROZOR
17. CAMP “SCORPIO”, ZENICA
18. CAMP “SUTJESKA”, TJENTIŠTE
19. CAMP “UNIS ISHRANA”, KONJIC
20. CAMP “ZEBED”, GRADACAC
21. CAMP “ZELENKOVAC”, PODRAŠNICA

22. MALI WIMBLEDON, MOSTAR

23. RIVER CAMP, BLAGAJ (MOSTAR)

23. CAMP “ZEMO”, MEDUGORJE (Mostar)

24. PLIVSKO JEZERO, JAJCE

25. POTOCANI, BUGOJNO

 

FOTOGALLERI

klik på billederne for at se dem større

Camping Bugojno

Vrbas

Bosnakilden

Brud

Vandmøller

Floden Drina v. Garazde

Jajce

Marked Sarajevo

Fotografi: Gert Romme & Hans Duggen

Gode Campingpladser:

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

 

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.