Annoncører:

Campingplads Indberetninger

Gruppen Camping & Campingrejser

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

Hvem står bag ?

 
 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Læsernes Favorit campingpladser

Børnevenlige campingpladser

Transit campingpladser

Camping på

MØN

TRANSLATE SITE - SEITE ÜBERSETZEN - OVERSÆT SIDE

Beliggenhed, kort beskrivelse og historisk tilbageblik:
Møn er en ø ud for Sydsjællands kyst. Mod nord skiller Ulvsund Møn fra Sjælland, og mod vest skiller Grønsund øen fra Falster. Møn er kendt for sin naturskønhed, gode badestrande, kirker med kalkmalerier af Elmelundemesteren i Elmelunde og Fanefjord og Møns Klint. Møns hovedby Stege har et af de mest velbevarede fæstningsanlæg i Norden. Mølleporten i Stege fra slutningen af 1400-tallet er enestående som en bevaret byport fra middelalderen. Bag voldanlægget gemmer sig et autentisk købstadsmiljø. Strøet ud over øen findes jættestuer, skibssætninger og store gravhøje.

Møn er forbundet med Sjælland af Dronning Alexandrines Bro. Nord for Møn findes den lille ø Nyord, den er en seværdighed i sig selv med et bilfrit landsbysamfund og store fugleområder rundt omkring byen. En særpræget kirkegård findes ved landevejen inden man kommer til landsbyen. Kirken er ottekantet og ligger midt inde i landsbyen, som aldrig er blevet udstykket.

Øen var et udsat sted for de vendiske sørøvere, som hærgede Danmarks sydlige kyster i den tidlige middelalder. Kong Valdemar 1. (den Store) fik sat en stopper for dette. Både han og Absalon samlede ofte store flåder i Fanefjorden på øens sydkyst og drog på modtogt mod venderne på Rügen. Møn og især Stege havde sin storhedstid under middelalderens sildefiskeri. I Svenskekrigen blev øen besat, men modsatte sig angrebene. Stege blev således aldrig indtaget af svenskerne. Nabobyen Borre blev dog afbrændt. I 1685 blev kongens hestegarde flyttet til Møn og kommandanten blev samtidig amtmand. Det lykkedes ham på 12 år ved jordkonfiskeringer, hoveri og afgræsning af store arealer at ruinere øen. Han blev anklaget og kom i fængsel i København. Krongodset blev opdelt 55 år senere, det lykkedes bønderne at købe ca. halvdelen til ejendom, resten kom ind under fem godser, som stadig eksisterer. Øen sygnede stort set hen, men fik en opblomstring under den nationalromantiske tid, hvor førende malere og forfattere gæstede øen. Bl.a. H.C.Andersen. Den voksende turisme efter 2.verdenskrig fik stor betydning for øen, hvor Møns Klint var centrum for de besøgendes opmærksomhed. I 1970erne bosatte mange kunstnere sig på Møn, befolkningstallet er øget lidt.

I 2007 fik øen en ny seværdighed, idet Miljøministeriet, som havde overtaget klinteområdet efter "klintekongen" godsejer Scavenius, opførte et stort geologisk museum ved Storeklint. Museet er blevet et attraktivt, moderne og interaktivt museum med store besøgstal.

Kunst på Møn Links: 44Møn, - Eller en anden oversigt her.
Turistkontoret Klik for linket for nærmere info fra turistkontoret.
Seværdigheder Geocenter Møns Klint - mange særskilte motions arrangementer på hjemmesiden.

Liselund Park og slot

Kalkmalerier i Fanefjord, Keldby og Elmelunde kirker

Stege Museum ved den gamle byport. Storegade 75

Møns Klint. Naturseværdighed, gratis adgang, men der opkræves parkeringsafgift i automater. Du kan læse og/eller downloade Miljøministeriets folder om Møns Klint ved at klikke på linket.

Nyord. Landsby, der ikke er udflyttet. Der skal parkeres udenfor landsbyen.

Bryguset Møn. Minibryggeri med dejligt øl.

Arrangementer Her er et link til arrangementer af alle slags på Møn.-
GPS til Møns Klint: 54.966812,  12.545893
DVD film er under udarbejdelse
Om camping Se nedenstående liste.

Tilkørsel:

 
Vis stort kort

CAMPINGPLADSER

Fjern taleboblen i kortet ved at klikke ved siden af den. Kortet kan forstørres ved + og -tegn, samt trækkes rundt med curseren (hånden).

 

Ulvshale Strand Camping

Ulvshalevej 236, 4780 Stege.

GPS: 55.037854, 12.281739

Meget flot strand i beskyttet lavvandet bugt på Nordmøn. Den er anlagt på en fredet naturgrund og der er ikke inddelt i faste parceller. Selv om pladsen "kun" har to stjerner er der nydelige sanitære forhold.

 
Vis stort kort

Keldby Camping Møn

Pollerupvej 3, Keldby, 4780 Stege.

GPS: 54.991257,  12.356842

Lille, nydelig familieplads med 3 stjerner midt på øen. God læ for vindene. Gode sanitære forhold og autocamperpladser. Central beliggenhed til alle seværdigheder.

 
Vis stort kort

Møns Klint Camping

Klintevej 544, 4791 Borre.       GPS: 54.979479, 12.522579

 

Stor campingplads 3 km før klinten, den ligger i bakket terræn, men kun delvist i planerede terrasser. Der er svømmepøl (gratis for campister) og i øvrigt flotte sanitære forhold.

 
Vis stort kort

Vestmøns Camping

Hårbøllevej 87, 4792 Askeby

GPS: 54.883050,  12.152520

Pladsen, med 1 stjerne,  ligger i et fredet naturområde og lige bag nogle lave klitter. Direkte adgang til god strand. Den nyder stor opmærksomhed for surfere o.a. naturfreaks.  Der er kun el-tilslutning på en del af pladserne og der skal gås langt til vandhaner og sanitære faciliteter. Beliggenheden er attraktiv og prisen er derefter.

 
Vis stort kort

 

Ses også på

(klik på logo)

Find andre campingpladser her:

 

BILLEDGALLERI

Alle billeder kan forstørres ved at klikke på dem.

Møns Klint Sommerspiret før det faldt ned. Geocenter Møn, hovedindgangen Vestmøns Camping Klint med lerparti
Nyord idyl Gammel færge i Stege Sommerdetalje ved Mønbroen. Efter skred ved klinten Fanefjord Kirke
Liselund Forår under klinten. Søndag ved Ulvsund Ved Storeklint Interiør, Geocenter
Strand ved Møn Fyr Klinten lidt fra oven Kutter ud for klinten Klinten efter skred Dragefestival
Lystfisker på Nyord Aflejringer i klinten Træer på klinten Ved Jydelejet Camping
Mandemarke Bakker, syd for klinten. Tunglastet fisker i kridtstrømmen Sommersnak på Ulvshale Camping Storeklint med Dronningestolen t.v. Byge over Østersøen

Alle billeder: copyright: campisternes-rejseportal.eu., Lønning Christoffersen eller indsender

 

Tilbage til områders startside

 

Gode 

Campingpladser:

 

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

  

 

 

  sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto