Annoncører:

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Bliv ven med redaktøren

Gruppen Camping & Campingrejser

Campingplads Indberetninger

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

Hvem står bag ?

 

Hjem

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


OVERFALD PÅ EUROPÆISKE RASTEPLADSER

ER  FRIHEDEN  IKKE FOR DYREKØBT ?

8.Juli 2006: Jeg har gentagne gange - også på DCU´s, CampingDanmarks og Campingferies forum tordnet imod, at man overnatter på rastepladser. Usikkerheden er simpelthen blevet så stor, at det ligner russisk roulette. Nu bor jeg i Østdanmark og hører kun sporadisk om tyverier fra campingbiler og campingvogne fra egne vest for bælterne.

 

I nat skete det igen: både på rastepladsen på Farø, som nok er Danmarks mest populære blandt især udenlandske campister, har tyve slået til igen! Det samme skete ved den næste rasteplads: Tappernøje. Begge steder mistede indehaverne alt af værdi, især kontokort og kontanter. Det skete ved, at tyvene simpelthen tog vinduerne ud af både campingvogn og autocamper, ved at løsne gummilisterne omkring vinduerne. Campisterne sov i deres køretøjer og bemærkede ingenting. Der kan kun være 1 forklaring: der er brugt narkosegas.

Efterskrift: Siden ovenstående er skrevet, er det blevet sædvane, at der findes plyndringer sted på Farø i sommerhalvåret.

I de talrige diskussioner på div. debatfora bliver mine advarsler altid slået hen med at det sker så sjældent, at det ikke er nogen reel risiko. Disse campister har efter min ringe mening det ligesom strudsen, der stikker hovedet i sandet, hvis der opstår en fare. I disse tilfælde ligger der campingpladser 1 km hhv. 4 km borte og de 2 ramte campister kunne have undgået overfaldet ved at opsøge en af dem. Politiet i Vordingborg oplyser til TV2, at der ikke er tale om enestående tilfælde.

Det tyske Autobahnpolizei siger det samme. Jeg har været i kontakt med dem et par gange og de har været meget flinke med at hjælpe. Sammenstemmende siger både de og jeg: LAD DOG VÆRE, jeres rejse er i forvejen så dyr at det ikke kan være rimeligt at spare nogle få hundrede kroner på rejseovernatningerne undervejs. Jeg ved godt, at campingbilsfolket anser de frie overnatninger som den ultimative frihed og det vil jeg give dem ret i. Der er hyggelige steder overalt, især i Skandinavien, som kan bruges til enkelte overnatninger. Men den massive overnatning, især på Farø, er en komplet misforståelse, der vidner om manglende fantasi - eller er det fordi de fælles bøger, som europæiske autocamperklubber og tidsskifter udgiver med lister over gratis overnatningsmulighed, der er årsag til, at man flokkes de samme steder?  I så fald bærer både klubberne og udgivere af tidsskifterne rundt på et stort ansvar, hvis man ikke samtidig oplyser om farerne.

Brug dette link til bl.a. tips fra det tyske Autobahnpolizei, tysk fjernsyn om problematikken og sikkerhedsreglerne. Men lad det også være sagt, at ingen kan forhindre narkoseoverfald - men kan kun selv være med til at formindske chancerne for at det bliver dig.

Det sikkerste er og bliver at tage ind på en campingplads.

Læs også her om danskeres oplevelse.

 

 

 

 

Gode Campingpladser:

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

 

I sætter man pris på danskere her:

Med udsigt over Moldau i Prag

 

 

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto