Annoncører:

Campingplads Indberetninger

Gruppen Camping & Campingrejser

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

Hvem står bag ?

 
 

 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Læsernes Favorit campingpladser

Børnevenlige campingpladser

Transit campingpladser

 

 

 

 

Køretøjerne gennem tiderne.

Foran hjemmet i 1978

Efter mange år som teltcampist anskaffedes den 1. campingvogn: Adria 330. Brugt i 3 sæsoner fra 1978 til 1980. Rammen om dejlige ture til Norge, Tyskland og Frankrig, hvor den også var midtpunkt for en fælles campingtur for medlemmer i DCK (Dansk Caravan Klub) og Dansk Citroën Klub. Dengang kostede Adria´en 17.000 kr! Det var også billigt på den tid og ment som en prøve  på om campinglivet i campingvogn var noget for os. 

Flevoland (HollandI i påsken 1982

Adriaen blev så i 1981 udskiftet med en Polar 445T.  Modelbetegnelsen siger at det var en egovogn med endekøkken. En dejlig vogn med centralvarme og et ualmindelig godt indeklima. Den kørte mange kilometer i 14 år, fra 1981 til 1995. GS´eren kørte flot med denne vogn og da den jo havde en luftkølet boxermotor, kørte den aldrig varm. Men det kunne jo i længden ikke skjules at 64 HK ikke var ret meget og at vægtforholdet mellem bil og CV ikke var ideel, til en vogn der trods alt var næsten 5 m lang.

I St.Paul ved Nice, Sydfrankrig, 1989

Derfor kom der en  ny brugt bil, en SAAB GLE med soltag og automatgear til. Bilen var først i mørkeblå farve, men lakken viste sig at blive mat hver 5.dag så alt det pudseri blev jeg træt af. Med sine 123 HK, hvilket var helt enormt på den tid, automatgearet, og nye selvjusterende gasstøddæmpere var det en eminent trækker til den forholdsvis lette campingvogn (720 kg egenvægt). Det var en rigtig alpekrydser og det fjerneste rejsemål med dette vogntræk  var Capri i Syditalien. Bilen tjente os i 10 år.

Et af mange stops på Farø på vejen hjem eller ud. 1992.

Men heller ikke SAAB´en holder evigt. Rust blev en stor belastning! Vores "gamle" bilmærke havde fostret en ny type: BX. Vi købte en "Image"-udgave i 1990, hvor det var en helt igennem modnet bil. Rent stilmæssigt var det vel nok det smukkeste vogntræk vi har haft. Og BX´eren med sine mange glasfiber komponenter kunne jo simpelthen ikke ruste. Vi følte ikke at nedstigningen til en 1,6 motor var en belastning hverken for os eller trækkraften. Altid perfekt opførsel og det hydrolastiske affjedringssystem var bare super, især til campingvognskørsel. 

Flot nyt vogntog på Høje Møn. 1996.

Tiltagende aldersfænomener hos ejerne gjorde at udskiftningen af løse vanddunke, løst toilet og daglig sengeredning fra "skunkene" i Polar´en  blev for besværligt og den var vel også lidt meget brugt efterhånden. Vi kørte flittigt med Polar´en i 14 år! Det var svært at finde noget med samme kvaliteter, men den 3.campingvogn: LMC 410 MD i 1995 kom til. Igen en egovogn, med midterdinette og dejligt stort udkigsvindue ved spisebordet. Også denne vogn er velkørende bag på Citroën´en - vi har aldrig følt behov for at anbringe stabilisator, måske grundet BX´erens uforlignelige affjedring.  Men alting har jo en ende...

Vi skal af sted på vintercamping 2001.

...så i 2001 - midt i vinteren - kom et nyt Citroën trækdyr til.   En Berlingo med 2.0 HDI Diesel (m/ Turbo). Ikke uden betænkeligheder. Nuvel - varerummet blev isoleret, så støjniveauet kommer næsten ned på personbilsniveau og hen ad vejen har vi så opdaget, at vi næppe har haft et bedre trækdyr til campingbrug. Godt nok må vi kun laste ca. 200 kg i LMC ´en, men varerummet i Berlingo´en må lastes med hele 800 kg. Der er plads til vore 2 cykler, grill, campingborde- og stole, solsejl, reservehjul til CV og en hel del mere.
På DCU-Sanddobberne Camping 2003

Fra test turen 2004

 

Test for Camping Danmark 2005

 

 

 

 

 

klik for større foto på efterfølgende billeder

Uppsala, Sverige, 2007

klik forstørre billede

På tur ved Gardasøen, Italien 2007

På Camping Solitudo i Dubrovnik

I Dubrovnik, Kroatien 2008

klik her for en forstørrelse

I Lissabon, Portugal 2009

I Småland 2010

Ved Storebælt 2011
Og den har i den efterfølgende sæson slæbt os på helt overbevisende måde over lange stigninger, høje bjerge og ferieture op til 9000 km lang med stor sikkerhed. Trækkraften på HDI´eren er simpelthen enorm. Vi kan snildt holde en motorvejshastighed på 90-100 km/t og op ad de lange og seje bakker kører den både fra lastbiler og 16 V benzinmotorer. Og det endda med store økonomiske fordele - således er snitforbuget 12 km pr. liter Diesel  - med Campingvogn naturligvis!

I vinteren 2002-03 lavede vi en testtur for Dethleffs med Berlingo´en på 9000 km i vanskelige kørselsforhold.  Vi opnåede på denne tur en kørselsøkonomi på 13,98 km/ltr.

I sommeren 2004 lavede vi en testtur med en Hobby 450 UHF på 9541 km med ca. 50% bjergkørsel i Skandinavien. Brændstoføkonomi på denne tur 14,96 km/ltr.

I sommeren 2005 kørte vi for CampingDanmark langtidstest: både campingvogn og bil. I dette tilfælde en Adria 482 PS og en Kia Magentis som trækdyr.

 

I 2006 kørte vi til europæiske kulturbyer og vi kørte næsten ikke på motorveje, ialt knap 6000 km, heraf 4000 km bjergveje og 3/4 af turen i over 30 gr. varme. Det bliver til 23 artikler, som begynder her. Kørselsøkonomi blev igen på knap 15 km/ltr.

Foto er fra Gardasøen.

I år er vognen 13 år gammel og bilen 8. Campingvognen har fået en grundig overhaling med ny aksel i foråret. Hele trækket kører stadig perfekt og har gennemført en 6000 km lang tur gennem Balkan. Vognen måtte dog have en ny aksel inden afrejsen.

Årets langtur i 2009 gik til Frankrig, Spanien og Portugal. Vi kørte i egen campingvogn og bil. Kørselsøkonomien på den 12.300 km lange tur var på 15,42 km/ltr. Ingen tekniske problemer undervejs, men bilen er også holdt up to date.

Fra og med 2010 findes jeg med tre forskellige sider på Facebook


 

 

TowCars beregningsresultat af vores vogntræk:

 

 

Gode 

Campingpladser:

 

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

  

 

 

  sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto