Denne nordiske portal samler på indberetninger, rejseberetninger, fotos, gode turistartikler og flinke venner fra hele Europa.

 

 

 

 

 Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


 

Regionsbeskrivelse og campingpladser

Ålands smukke granitkyster

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÅLANDSØERNE

(Her optages dine indberetninger - oplysninger med forbehold og uden ansvar)

 

Indberettede Campingpladser

røde datoer kende sidste nye indberetning

Björksäter Camping Käringsund Camping CC Camping, Föglö Puttes Camping
Notvikens Camping & Stugor Sandvik Gästhamn & Camping

Gröna Udden

9.12.19

Degernsands Camping
Prästö Camping & Stugor Kattnäs Camping Uddens Camping Hummelvik Camping
Brändö Camping & Stugby Alebo Stugby & Camping Sandösunds Camping  
      Tabeller er altid under opgradering

RENE STELLPLADSER FINDES PÅ DENNE SIDE

 

 

 

 

Ålandsøerne er en autonom region i det finske rige. Som Færøerne i Danmark, har man pengene og forsvars og udenrigspolitikken til fælles med Finland. Men ikke sproget. Det er et lidt gammeldags svensk sprog, som er meget nemt at forstå - modsat den skånske dialekt.

Øgruppen består af 6500 øer og holme, der dog ikke er beboet alle sammen. De forbindes indbyrdes med et fintmasket net af veje og færger. Nogle færger er "udenrigs" til Sverige og Finland, men der er mange "indenrigs" færger, der forbinder øerne på kryds og tværs. Hvis en færge er en del af hovedvejene, er de gratis at bruge.  Generelt er det således, at øfærgerne er meget billige; jeg har således talt med finske campister der med campingvognen tog en øhoppertur fra det finske fastland og over til den mest kendte "grænseø" Brändö og derfra videre til hovedøen Fasta Åland, dette var meget, meget billigere end at tage en af de store færger fra Åland. Det kræver dog en del planlægning hjemmefra for at få det hele til at fungere uden alt for mange overnatninger undervejs.

 

Kommer man fra Sverige er det billigst at sejle fra Grislehamn til Eckerö. Den medtager campingvognstræk til spotpriser på aften- og tidlige morgenafgange. Denne rute er mest kendt for stockholmernes spritrute, derfor finder man mange campingpladser i byen Eckerös nærhed, hvor campingpladserne mest består af svenske fastlliggere. Derudover er det populært at campere på Ålandsøerne, oftest er det finske teltcampister på cykel. Vejene, også biveje, er af god standard.

 

For campingbiler gælder der særlige regler:  der må ikke overnattes i frit naturen. Man SKAL som de øvrige campister opsøge et godkendt overnatningssted. Dette behøver ikke at være en campingplads, også de fleste lystbådehavne har indrettede pladser med strøm og affaldshåndtering.      

Hans Duggen

 

Siden oprettet eller opdateret den 08. december 2019 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom. Kritiske udtalelser er ikke nødvendigvis redaktionens.

 

 

Tilbage til europæisk regionsoversigt

 

 

Gode Campingpladser:

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

TIPS:

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.