Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

Gruppen Camping & Campingrejser

 

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


La Dune du Pilat ved den Biskaiske Bugt. Les Landes.

Campingpladser og regionsbeskrivelse i Frankrig

(Her optages dine indberetninger - oplysninger med forbehold og uden ansvar)

 

Nouvelle-Aquitaine

SE AMTERNE HER:

Indberettede campingpladser i regionens distrikter:

AQUITAINE (da.: Akvitanien) MED DORDOGNEDALEN

Municipalcamping*)

Cenac-et-St.Julien

Dordogne / Domme

Domaine de Mialaret

Dordogne-øst

   
Camping Municipal*) Le Bourniou

Dordogne

Camping de l'Etang de Bazange

Dordogne - Bergerac

Camping Beau Rivage

Dordogne

 

*) Begrebet "Municipal" betyder, at det er en kommunal campingplads, se forklaring her.

ATLANTERHAVSKYSTEN KYSTEN  & MEDOC HALVØEN

Camping Le Lac De Sanguinet

Les Landes - Biscayen

Municipalcamping*)

Le Galan

Les Landes - Biscayen 

Camping Municipal*) Les Gabarreys

Medoc-halvøen 

Caravaning De La Ferme Erromardie

Les Landes - Biscayen

   
Camping du Toy

Les Landes - Biscayen 

Foret du Pilat

Les Landes - Biscayen 

Camping Chez Gendron

Bordeaux

*) Begrebet "Municipal" betyder, at det er en kommunal campingplads, se forklaring her.

LIMOUSIN

     
Camping de la Météorite Camping du Chateau de Poinsouze Municipal*) Camping d´ Uzurat

*) Begrebet "Municipal" betyder, at det er en kommunal campingplads, se forklaring her.

POITOU-CHARENTES

Municipalcamping*)

L´Espèrance 

      Tabellen er under løbende opdatering

*) Begrebet "Municipal" betyder, at det er en kommunal campingplads, se forklaring her.

 

Kun blåt markerede er aktive, andre er under forberedelse

Her i begyndelsen af 2017 udgår det komplicerede regionsnavn, som indeholdt navnene på de gamle regioner: Limousin, Poitou-Charentes og Aquitaine.
Jeg bibeholder dog landskabsbeskrivelserne her , idet de i en årrække sikkert vil blive husket af os turister.

Det nye regionsnavn er pr. 1.1. 2017:

NOUVELLE-AQUITAINE

AKVITANIEN. Hele vejen fra Girondes munding ved Medoc halvøen ned til den spanske grænse finder man overdådige sandstrande med kæmpemæssige klitter. Ikke helt ufarlige bølger, fordi de ofte er af betragtelige dimensioner, som kun surferne kan lide. Alle andre bør holde sig til soppestadiet og endda være forsigtig, for understrømmene er stærke. Selv i vindstille rejser brændingen sig højt, for længere ude i den Biscayiske Bugt, kan der herske storme, der skubber lange dønninger foran sig.

Den store flod Gironde munder ud i Atlanterhavet i denne region og den store romantiske biflod hertil hedder Dordogne, den er Frankrigs 4.største af slagsen. Her er trøflens hjemegn og denne region er velsignet med et behageligt klima. I amtet Lot-et-Garonne antager landskabet mere bulede former og er man kommet så langt som til Pyrénées-Atlantique, (de vestligste Pyreneer) har man grænseregionens absolutte stejle højdedrag ret forude. I juli måned vil man nok støde på en eller flere etaper af Tour-de-France her. De lange lige veje i Landes er ofte den sidste sprinteretape inden opstigningen i Pyrenæerne ved Pau.  

Kystregionen har flade veje, der ofte går som trukket efter en lineal i mange kilometer. Landskabet i Landes er lige så fladt med sandede jorder og milelange fyrreskove; strandene er formidable!

I de øvrige departementer er vejene ikke mere snoet eller har stigninger, der ikke er mere voldsomme end Midtjyllands, omend de kan være af længere varighed. Alle veje er fine og jævnt asfalteret, dog er hovedvejen fra Bordeaux til spansk grænse delvis af lidt ujævne betonplader.

LIMOUSIN. Limousin er den gamle region i Mellemfrankrig og samtidig den nordvestligste del af Centralmassivet. Områdets størrelse er lidt under halvdelen af Danmarks og med kun ca. 740.000 indbyggere er den en af de tyndest befolkede i Frankrig. Hovedstaden er Limoges. Den største og vigtigste flod er Vienne, som også gennemflyder regionshovedstaden. Med sin beliggenhed i de sydlige dele af Monts du Limousin og mod øst til højsletten Plateau de Millevaches, som begge hører til Centralmassivet, er regionen ret bakket. Mod syd grænser regionen til den smukke Dordognedal.

Historisk set har regionen siden 1607 hørt under den franske krone efter århundreders opdeling til en række grevskaber, med tilhørende stridigheder. I 1960 gennemførte Frankrig den store regionalreform, først her blev Limousin en selvstændig administrativ region med eget regionsparlament. I 2016 ophørte dette og Limousin er nu en del af Nouvelle-Aquitaine.

Motorvejene A20 forbinder Paris med Toulouse i syd, den gennemskærer regionen, medens A89 forbinder det vestlige Akvitanien med Auvergnes hovedstad Clermont-Ferrand. Mod vest findes Nationalparken Perigord. Nationalparken Millevaches behersker næsten 1/4-del af regionens areal, det er denne del, der er næsten ubefolket. Alligevel er landevejene fremkommelige og af relativ god stand, omend lidt smallere og mere snoet og bakket. Det er til gengæld her ude at man finder de store naturoplevelser. Bjørn og ulve er almindelige i de vidtstrakte skovområder.

Campingpladser findes overalt og de kommunalt styrede pladser "Municipales" er almindelige, men mest af mere beskeden standard.

POITOU-CHARENTES. Regionen spænder over store regionale forskelle: ud mod Atlanterhavet hhv. den Biscayiske Bugt med vadehav og tidevand, enorme sandstrande og klitter (jeg har ikke set nogen større end disse) nord for Girondes munding, til det frugtbare indland med Viennes hovedstad Poitiers (400.000 indb.) og ikke mindst kysten til selve La Gironde, en af Frankrigs store vinstrikter - siger navnet Cognac, Pomerol og Medoc dig noget?

La Rochelle er også et "must" for mange eller hvad med øerne Ile de Ré?

Vejene er gode og der er et relativt tæt vejnet med mange campingpladser, både langs kysten og i det indre af landet. Små floder kan man altid finde og lystfiskeren kan altid komme til sin ret. I tilgift er campingpladserne i det indre af landet meget hyggelige, men det skal jeg nok komme tilbage til i skemaet herover.

 

Hans Duggen

 

Siden oprettet eller opdateret den 28. maj 2018 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom. Kritiske udtalelser er ikke nødvendigvis redaktionens.

 

Retur til europæisk regionsoversigt

 

 

Gode Campingpladser:

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

 

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.