Denne nordiske portal samler på indberetninger, rejseberetninger, fotos, gode turistartikler og flinke venner fra hele Europa.

 

 

 

 

 Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


 

Regionsbeskrivelse og campingpladser

En af Campaniens berømteste udsigter: Napoli med Vesuv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Campanien

 

 

 

 

Indberettede Stell- og campingpladser til denne region

røde datoer betyder, at det er sidste nye indberetning

Castagnaro Parking Camping Spartacus  19.12.19  
    Tabeller er altid under opgradering

 

 

 

 

Campanien er den 4.sydligste region i Italien, men måske den region, der har har en af de største historiske tilknytninger til fortiden. Navnet er afledt af det latinske "Campus" d.v.s. et fladt landskab, der have en frugtbar jord. Den forsynede derfor Rom med med friske landbrugsvarer og vin. Vigtigheden af denne region understreges af, at romerriget byggede historiens første befæstede vej hertil. Den hedder Via Appia og kan stadig følges gennem det italienske landskab.

Regionen er også kendt for vulkanen Vesuvio, der ligger lige op til Napolis forstæder. Geologisk set er området meget uroligt, jordskælv hører nærmest til dagens orden og vulkanen Vesuv er da heller ikke ikke en død en af slagsen. I år 79 f.kr. var den sidst i udbrud og begravede byerne Pompeji og Herculaneum under et tykt lag aske og mudder.

Campanien har stor turistmæssig betydning. Især kysten mellem Sorrento og Salerno er berømt for sin store skønhed med fine strande og krystaklart hav. Øen Capri indtager en særstilling og var allerede i romersk tid et feriested for de velhavende og det er ikke mindre aktuelt i dag, bortset fra at gæsterne kommer fra det meste af Europa.

 

Hans Duggen

 

Siden oprettet eller opdateret den 18. december 2019 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom. Kritiske udtalelser er ikke nødvendigvis redaktionens.

 

Tilbage til europæisk regionsoversigt

 

 

Gode Campingpladser:

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

TIPS:

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.