Jeg samler på indberetninger, rejseberetninger, fotos, gode turistartikler og flinke venner fra hele Europa.

 

 

 

 

 Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


Barcelonas smukke silhouet

Regionsbeskrivelse og Campingpladser i

Catalonien.

(Her optages dine indberetninger - oplysninger med forbehold og uden ansvar)

 

INDBERETTEDE CAMPINGPLADSER TIL DENNE REGION:

Blanes Camping

Camping Cala Go Go

Feriepark Playa Bará

Sant Miquel Feriepark

Camping La Siesta Calella

 

Camping La Masia

Camping
" EL BERGUEDÀ "
 
Vilanova  Parc 
Camping Roca Grossa     Tabeller er altid under opdatering 

 

STELLPLADSER FINDES FREMOVER PÅ DENNE SIDE

 

 

 

Catalonien (Catalansk: Catalunya, spansk: Cataluña) er et historisk område i det nordøstlige Spanien, som i dag danner et autonomt d.v.s. selvstyrende område indenfor den spanske republik.

 

Catalonien grænser til Frankrig og Andorra i nord, Middelhavet i øst, Valencia-regionen i syd og Aragón i vest. Regionen har 7,4 millioner indbyggere, og hovedstaden er Barcelona. Catalonien er den region i Spanien som har den største industrielle produktion.

La Generalitat er selvstyreinstitutionen i Catalonien. Den består af et parlament, en præsident og et udøvende råd. Størsteparten af den juridiske magt er alligevel underlagt Spanien. Regionen har siden 1979 kæmpet for højere grad af selvstyre, til trods for at den har det tredje højeste niveau af selvstyre af alle de autonome enheder i Spanien, efter Navarra og Baskerlandet. La Generalitat bestemmer selv i sager som gælder kultur, miljø, kommunikation, transport og offentlig sikkerhed, men når det gælder ting som uddannelse, socialvæsen og retsvæsen, må Catalonien underordne sig resten af Spanien. Catalanerne hævder, at de har deres eget sprog, dog uden at nævne, at det har langt de fleste regioner også.

Kørselsmæssigt er det fladest ude ved kysten, men man skal ikke bevæge langt ind i baglandet, før vejene bliver stejle. Motorvejene har sammen med de store nationale veje (kendetegnet med N-bogstav) moderate stigninger. I Pyrenæerne ved den franske grænse når vejene nemt op i 1000 m´s højde. Vejbelægningerne er gode, selv på veje af lavere rangordning. Grænseovergangen til motorvej 7 fra Frankrig ligger i 700 m´s højde, men frembringer ingen stejle stigninger og er altså uproblematisk, selv for mindre vogntræk.

Campingpladserne er alle fremragende, dog hver på deres måde; landskaberne er forrevne kyster i nord (med små hyggelige strande mellem klippefremspring) til vidtløftige brede sandstrande i syd. Det indre af landet er gennemgående mere tørt, men dog med store grønne skove i bjergrige egne. Naboregionerne er Aragonien og Valencia.

 

 Hans Duggen (delvis fra wikipedia)

 

 

TILBAGE TIL EUROPÆISK REGIONSOVERSIGT

ANDRE REGIONER I SPANIEN:

 

 

Gode Campingpladser:

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

TIPS:

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.