Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

Gruppen Camping & Campingrejser

 

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


 

Regionsbeskrivelse og campingpladser

Når man i latinsk tid måtte sikre sig ved at anlægger byer

på sådanne steder, har man sikret eftertiden en stor seværdighed

Her: Civita di Bagnoregio.

LAZIO

Indberettede campingpladser til denne region

Camping Village Fabolous Happy Village Camping  
    Tabeller er altid under opgradering

 

 

Lazio betyder latin og dermed gives der udtryk for, at denne region er den med den mest historiske baggrund i Italien. Rom er dens hovedstad og regionen er knap 1/3 af Danmarks størrelse, men har ca. samme indbyggertal som vort eget fædreland. Hovedstaden tæller jo godt med i dette regnskab. Stort se hele kyststrækningen kan frembyde gode badestrande; den i Ostia er den mest bemærkelsesværdige, takket være Roms nærhed. Floden Tiber, der går igennem Rom, har her sin munding i Middelhavet. Kyststrækningen er så at sige Lazios ansigt mod omverdenen. I romersk tid kunne Tiberen besejles helt ind i Roms hjerte. Floden var Roms færdelsåre, hvortil der fragtedes forsyninger og krigsbytte fra hele Middelhavsregionen ind i byen. Ostia spillede dog også en stor rolle, som Roms havneby. Lazio´s ryg er bjergkæden Abruzzerne, som går på langs ned igennem "støvlen". Det er en ret besværlig bjergkæde som har sine vanskeligheder, selv nutidens motorvejsbyggeri har været en stor udfordring. Bjergkædens højeste top når i Lazio en højde af små 2500 m, det er samtidig Abruzzernes højeste. Som man kan se af kortet, så findes der nogle ret store søer og de er næsten alle helt cirkelrunde. Det skyldes, at de er af vulkansk oprindelse; med andre ord: store kratersøer.

Lazio er en relativ velstående region med et BNP på 123. (EU gennemsnit = 100)

Turisme spiller herved en stor rolle. Selvsagt har Rom med sine utrolig mange kulturskatte en førende rolle, men da landbrugsjord i fladere egne kun er 9% af det totale areal, skal fødevarer hentes fra andre regioner.

 

Historisk set er Lazio dog en ung selvstændig region. Ordet Lazio er som før nævnt udledt af latin, Latium, sådan har den også heddet i hele perioden fra romerriget helt op til 1947. Indtil da har den altid tilhørt en eller anden magthaver bl.a. Napoleon (og dermed Frankrig), Paven og en hel del italienske konger. Det lille kort viser Lazios placering blandt de andre italienske regioner.

 Hans Duggen

 

 

 

Siden oprettet eller opdateret den 26. oktober 2017 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom. Kritiske udtalelser er ikke nødvendigvis redaktionens.

 

Tilbage til europæisk regionsoversigt

 

Gode Campingpladser:

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

 

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.