Jeg samler på indberetninger, rejseberetninger, fotos, gode turistartikler og flinke venner fra hele Europa.

 

 

 

 

 Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


 

Regionsbeskrivelse og campingpladser

Kan et landskab som Brabant´s blive smukkere?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noord Brabant

Nederlandene

 

 

 

Indberettede Stell- og campingpladser til denne region

Ferienpark TerSpegelt    
    Tabeller er altid under opgradering

 

STELLPLADSER FINDES PÅ DENNE SIDE

 

 

 

 

Man kan i dag fra vores nordlige synsvinkel undre sig over hvorfor det hedder Nordbrabant, når der ikke findes noget, der hedder Sydbrabant. Det hele skyldes nogen historiske forskydninger. Efter 1200-tallet lå denne region i et brændpunkt af veje, der gik fra kanalen ind i fast landet og fra syd til nord mod/fra Nordtyskland. Regionen blev meget velhavende derved. Sådan en velstand fik andre til at bemægtige sig regionen. Som glubske ulve kastede de sig over landsdelen. Feudale herskere, tæt- eller langvejs fra, kom hertil, nogle endda helt fra Spanien. Besiddelser blev handlet eller nedarvet. Adskillige krige gjorde den til en evig slagmark. Resultatet var en komplet forarmning, der bragte befolkningen til tiggerstaven. Den sidste store hersker hed Hertugen af Brabant, men også han måtte bøje sig sig for overmagten, der denne gang dog var af mere demokratisk art. Kirken blandede sig også i det kludetæppe. Men et resultat af befolkningens vilje blev dog alligevel, at den belgiske stat blev oprettet og grænsen til dette nye kongerige gik lige tværs igennem regionen. Den nordlige del bekendte sig til Holland, og fik et vis form for selvstyre, medens den sydlige del i Belgien ikke fik noget som helst. Men navnet Nordholland lægger stadig navn til sin del.
Det er så en meget kortfattet forklaring på navngivningen af regionen.

Da industrialiseringen holdt sit indtog kom der igen liv i regionen. Først et stort antal tekstilvæverier og sidst kom en vis herre ved navn Philips til en lille landsby ved navn Eindhoven og grundlagte en fabrik til fremstilling af glødelamper. Den blev så stor, at der voksede en skov af underleverandører til og den tiltagende befolknings behov skulle jo også dækkes af en næringsmiddelindustri m.v. Haltende bagefter kom en maskinindustri, der blev en virkelig magtfaktor og der var nem adgang til kul og stålresurser i Belgien, Tyskland og Nordfrankrig med billige transportformer via et utal af kanaler. Og  floder var der nok af. Philips grundlagde sin egen sportsforening for at dække arbejderstandens behov for motion og underholdning. Minsandten om ikke denne forening "Philips Sports Vereening" findes endnu som en af Europas største med et fodboldhold, som alle fodboldglade folk kender som PSV Eindhoven. Maskinsektoren er også stadig en mægtig del af provinsens kraft. Bl.a. har Tesla fornylig opført en samlefabrik. Arbejdsløshed er derfor næsten ikke eksisterende.

Oven i købet kommer nu, at turismen også er er blevet en vigtig indtægtskilde. Da befolkningstallet, som er den næst tætteste med over 500 indb. pr. kv.km. i Holland, er begærlig efter afslapning og underholdning, er der tilkommet et stort antal ferielande med div. attraktioner. Det kræver igen overnatningssteder, heraf også campingpladser. En af dem kommer her (2019) som den første i vor oversigt.

Der er gode veje, der fører til og fra regionen - ligesom det var tilfældet for 1000 år siden. Motorvej A 16 (=E 19) går nord-syd og forbinder havnebyerne Rotterdam med belgiske Antwerpen. A2 går ligeledes nord-syd og forbinder Amsterdam med Maastricht i provinsen Limburg. Motorvejen A 58 og A 67 (=E312) går i vest-østlig retning og forbinder dermed Zeelands kyst med Tyskland.  

Hans Duggen

 

Siden oprettet eller opdateret den 10. marts 2019 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom. Kritiske udtalelser er ikke nødvendigvis redaktionens.

 

 

Tilbage til europæisk regionsoversigt

 

 

Gode Campingpladser:

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

TIPS:

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.