Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

Gruppen Camping & Campingrejser

 

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


Campingpladser i Frankrig

(Her optages dine indberetninger - oplysninger med forbehold og uden ansvar)

 

Nord-Pas-de-Calais et Picardie

Se regionsoversigt her

Indberettede campingpladser i denne region:

Camping La Paille Haute La Croix du Vieux Pont Camping de la Trye  
  flere campingpladser er under opdatering  

Find flere pladser her. klik på logo 

 

Denne region er fornylig sammenlagt  af den oprindelige Nord-Pas-de-Calais og det urfranske Picardie. Til trods for at de er en af Frankrigs ældste regioner, eller måske netop derfor, er den nye region usædvanlig industrialiseret. Dette kan naturligvis også skyldes den flamske indflydelse, som også bygningsstilen bærer præg af. Det typisk franske ses kun i landsbyerne i det indre af regionen mod syd, hvor Picardiets indflydelse gør sig gældende. Regionen befinder sig også ved den smalleste del af den engelske kanal og herfra går også tunnellen til Storbritannien. Befolkningstætheden giver sig også udslag i det for franske forhold usædvanlig tætte vejnet. Det gør at det er nemt at komme rundt, selv for store autocampere eller vogntræk, man skal dog huske på at landsbyer kan have smalle og krogede veje og gader, hvor der skal iagttages forsigtighed.

Landskabet præges af enorme strande, floddale og skønne landsbyer med smukke haver. Lille er regionens hovedstad, denne by blev svært beskadiget i 1.verdenskrig, men er fuldstændig genopbygget til den mindste detalje.

Picardiet indtager en særlig status i den franske historie. Under hundredårskrigen var det en engelsk provins. Under 1.verdenskrig blev denne del af regionen kendt for slaget ved Somme, hvor de allierede stridskræfter tabte efter et langvarigt og opslidende engagement. Somme er et langt og varieret flodsystem, som dominerer denne region Picardiet.

Pikardiet er også kendt for den region, hvor Frankrigs første store katedraler blev bygget. De mest betydningsfulde byer i Picardiet er Abbeville, Amiens, Beauvais, Compiègne, Creil, Laon, Saint-Quentin og Soissons, alle med store gotiske katedraler.

Vejnettet er tæt og godt og kan uden komplikationer befærdes af vogntræk og autocampere. Det gælder selv de mindste veje på kortet.

Hans Duggen

 

 

Siden oprettet eller opdateret den 27. maj 2017 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom. Kritiske udtalelser er ikke nødvendigvis redaktionens, men påhviler udelukkende indberetter.

 

Til europæisk regionsoversigt

 

Campisternes Rejseportal på Facebook

klik på logo

Gruppen Camping & Campingrejser på Facebook

klik på logo

Campingplads Indberetninger på Facebook

klik på logo

klik på logo for flere campingmuligheder

 

 

Gode Campingpladser:

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

 

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.