Jeg samler på indberetninger, rejseberetninger, fotos, gode turistartikler og flinke venner fra hele Europa.

 

 Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


Vinterkontraster på Peleponnes. Foto ErlaLolland.

Region Peloponnese

Indberettede campingpladser i regionen

Camperstop Ancient Korinthe

Korinthos

Camping Tritonii

 

tabeller er altid under opgradering med nyheder

 

Få regioner i vor europæiske verden kan opvise så megen historie, så mange myter og så mange modsætninger, som halvøen Peleponnes i Grækenland. Overalt vrimler det frem med gamle templer fra oldtiden. Halvøen udgør i realiteten den sydligste del af Grækenland og er ca. halvt så stor som Danmark. Peloponnes var under landets tilblivelse nær blevet en ø, men urkræfterne sørgede for at det forblev en halvø, forbundet med det græske fastland med en kun 6 km bred tange, som der er gravet en kanal igennem, Korinterkanalen; den blev bygget så tidlig som i 1893. Set med datidens hjælpemidler var det en enorm bedrift, som stadigvæk vækker beundring, så krydstogtskibe sejler mellem de høje skrænter.

Halvøens navn er opkaldt efter sagnhelten Pelops. Han blev dræbt af sin far, Tantalos, og parteret. Derefter forelagt guderne som spise for at afprøve deres alvidenhed. Men guderne lugtede lunten og spiste ikke af måltidet. Kun Demeter, som var i sorg om hendes datters Persephones død og derfor ikke ved sine fulde fem, spiste den ene skulder. Overguden Zeus befalede så Hermes at alle stykker skulle lægges tilbage i kedlen og af disse skabte han så den mandlige skønhed Klothos. Den manglende skulder erstattede Zeus med en ny af elfenben. Alle Pelops´ efterkommere har derfor en skulder af elfenben.

Så tag en rundrejse via regionens eneste motorvej og dens få regionale sideveje og se om I kan finde en dreng med en skulder af elfenben, så er I med rette kommet tilbage til mytologiens Grækenland. Og jeg fik med dette opfrisket lidt af min ungdoms historiske viden.

Hans Duggen

Tilbage til europæisk regionsoversigt

 

 

Gode Campingpladser:

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

TIPS:

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.