Denne nordiske portal samler på indberetninger, rejseberetninger, fotos, gode turistartikler og flinke venner fra hele Europa.

 

 

 

 

 Annoncører:

klik på logo for flere campingmuligheder

 

Vilkår og priser for annoncering her.

Campisternes Rejseportal på Facebook

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

 

 

 

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

 

 

 

 

Hvem står bag ?

 

 

 

Info og rejseinspiration over 45 lande

Startside Regioner (indgangsside til alle campingpladser)

 

 


 

Regionsbeskrivelse og campingpladser

Sommer i nordligste Norge, Lapland. Foto: H.Duggen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Troms & Finnmark

 

 

 

Indberettede Campingpladser til denne region

røde datoer er for sidste nye indberetning

Alta River Camp Camp Alta Sørøya friområde
Karasjok Camping

Nordkappsentret

25.9.19

Kirkeporten Camping
Tromsø Camping Bjørnebo Camping Senja Camping
Kautokeino Camping Nordkapp Camping

Vestre Jakobselv Camping

 Harstad Camping

Tjelsundbrua Camping  

Stellpladser og Fricamp er nu på denne side.

 

 

 

Regionen Troms og Finnmark  er Norges nordligste region og efter sammenlægningen pr. 1.1.2020 på størrelse med Danmark.  Meget af arealet enten optages af fjorde og fjeldrige områder. Den sydvestligste del rager helt ind over mod Lofoten og det er Norges eneste region, der har grænse både til Finland og Sverige. Tromsø er regionens administrative hovedstad, her findes universitet og talrige forskningsinstitutioner, der har med fiskeri og Ishavet at gøre, heriblandt også det største forbindelsesled til Svalbard og Jan Meyen. Havnen i Tromsø er vigtig og den største i Nordnorge og den er beskyttet af høje fjeld på begge sider af sundet. Det er også en en vigtig anløbshavn for Hurtigruten, som forsyner Nordnorge med gods og varer og for krydstogtskibene.

E6 gennemkrydser regionen og er eneste store trafikåre, der forløber i syd-nordlig retning. Kendt af alle nordkapsfarere. En anden vigtig hovedvej er E8, der kommer fra Sverige/Finland og ender i Tromsø.

Både Harstad og Tromsø er også store turistmål for campister. Harstad og Evenskjer bruges som springbræt til Lofoten, Tromsø er et mål i sig selv - men også en vigtig afstikker for dem, der vil videre til/fra Nordkap.

 

 

Finnmark har været en selvstændig provins i Norge, men sammenlægges med Troms den 1.1.2020. I denne del af regionen bor der kun ca. 74.000 mennesker, hvilket svarer til 1,6 % af Norges befolkning. Arealet er på 48.637 kvadratkilometer, altså ca. 13% større end Danmark.  Indtil Finnmark i 1814 blev en ordinær provins, havde Finnmark status som koloni.

 

Finnmark er Norges nordligste del og største i areal, men samtidig det mindste i folketal.  Navnets betydning er i kommer fra finner og mark. Med finner menes samer og ordet mark hidrører fra skov. Nordmænd har boet fast i Finnmark siden 1200-tallet og er i dag den overvejende majoritet af befolkningen.

Finnmark ble eget hovedlen (Vardøhus len) i 1576 og amt (Vardøhus amt) i 1660, underlagt Trondhjems stiftamt. I 1787 blev Senjen og Tromsø fogderi overført fra Nordlandenes amt til Vardøhus amt, som da fik navnet Finmarkens amt. I 1866 blev Senjen og Tromsø fogderi skilt ud igen, nu som et eget amt (Tromsø fylke). Resterende Finnmarkens fylke fik da samme udstrækning som gamle Vardøhus amt, og navnet  Finnmark fylke blev tildelt dem 1919 .

Karasjok er center for Sametinget. Finnmarksvidda dækker 36 % af Finnmarks areal. Tidligere var størsteparten (ca. 95 %) af arealet i Finnmark ejet af staten. 1. juli 2006 blev ejendomsretten overført til kommunerne.

Øen Sørøya har fundet anerkendelse som en af Europas bedste steder for lystfiskeri til havs og har også en gratis (primitiv) fricampingplads (beskrevet nærmere i oversigten foroven). Hammersfest er hovedbyen og Nordkap er uomtvistelig det mest besøgte turistmål, som rejsende campister i hvert fald 1x i livet må have  besøgt. Det gør de om kap med krydstogtskibenes passagerer, der i højsæsonen kommer strømmende i busser, sådan ca. 40 ad gangen. De tager deres billede 1time før midnat - ingen har fortalt dem at det er sommertid - og så er der fred på Nordkap igen, så campisterne kan nyde deres midnatssol i fred når solens virkelige lavpunkt er nået. 

 

Hans Duggen

 

Siden oprettet eller opdateret den 21. december 2019 . Data er indført som gældende denne dag. Redaktionen påtager sig intet ansvar for fejl eller ikke indberettede data, men retter/tilføjer gerne efter meddelelse herom. Kritiske udtalelser er ikke nødvendigvis redaktionens.

 

Tilbage til europæisk regionsoversigt

 

 

Gode Campingpladser:

 

 

I sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

TIPS:

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto bestilles her.