Annoncører:

Campingplads Indberetninger

Gruppen Camping & Campingrejser

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

Hvem står bag ?

 
 

 

Tilbage til INFO SIDE OM ALLE LANDE

Rejseberetninger

Campingpladser

Gode campingråd

 

 DORDOGNE på langs.

Langs Dordogne - østlige del

 

 
Vis stort kort

Kortet viser en rundtur med udgangspunkt fra campingpladsen i Domme, til Rocamadour og videre til Céredalen. Tilbagevejen følger Dordognes nordlige bred ad en meget smuk rute.

Klippebyen Rocamadour på rutens østlige del.

Dordogne - rundrejse i østlige del. D.v.s. øst for A20.

Dordognedalens østlige del har en helt anden beskaffenhed end den vestlige rute. Fra Souillac vil jeg anbefale at køre ad den gamle N20, som virker mennesketom efter at motorvejen er blevet indviet. Det er en smuk vej og har i øvrigt fornylig skiftet vejnummer, så den nu hedder 820. Ad en vidunderlig snørklet vej går det mod syd, ind til du kommer til byen Peyrac. Derefter følges vej 673 mod øst. Nu følger 11 km med gode, men snoede veje igennem et landskab, som består af udtørrede floddale med grønne skove. Har sommeren været varm, så minder de kakibevoksede skråninger op ad højdedragene om sydspanske forhold. Snart efter kommer vi til klippebyen Rocamadour. Det er et besynderligt sted. der er faktisk kun en gade, resten af byen kravler op ad klippen. Kirken ligger halvvejs oppe til toppen, hvor der er en bymur og et slot. Byen ligger som det 7.mest besøgte sted i Frankrig, så lad være med at køre ind i byen. Du vil sidde fast i den i flere timer. Benyt p-pladserne i byens udkant, hvorfra der i øvrigt er en flot udsigt over byen (foto).

Kirken i Rocamadour.

Inde i  Sarlat-la-Caneda  

 

Fra Rocamadour flytter vi os igen mod øst, her i landsbyen Padirac ligger moderen over alle grotter. Har man først set den, taber man lysten til at se flere. Risikoen er der i hvert fald.

Nogen ventetid ved indgangen må påregnes. Det er derfor ikke sikkert, du kan gennemføre den indtegnede rundtur samme dag. Men det gør ikke noget, vi vendte tilbage næste dag og fuldførte rundturen, der fra Padirac går til den gamle og smukke by St.Cere og derfra laver vi endda en afstikker ned gennem Ceredalen til den helt enorme borg, eller rettere sagt: flere. For også her ligger de som perler på en snor. Oven i kommer, at man på denne del af rundturen kommer til et hav af små, hyggelige og maleriske landsbyer. Vi følger Céréfloden tilbage mod vest og krydser Dordogne ved Puybrun. Vi befinder os nu på vej 803, som ganske udramatisk fører os tilbage til Souillac og da vort startsted var Domme, oplever vi endnu engang den smukke vej 703 langs floden tilbage til campingvognen.

Har du god trækkraft, kan du også gennemføre ruten med campingvogn på krogen og tage en eller flere overnatninger undervejs. Der er masser af campingpladser langs Dordogne og Céré, hvor man bare kan droppe ind.

Er man til kano og kajak er der også mange udlejningssteder, faktisk på alle campingpladser ved floderne og man kan blive kørte tilbage i bil efter aftale med udlejningsstederne.

 Links:

Se byerne Sarlat - Domme - Bergerac - Rocamadour under byportaler

Informationsside: Dordogne informationer
Rejseberetninger tilknyttet ruten: DordognedalenAd D-veje gennem Frankrig

tilbage til vestlige det af ruten

 

 

 Se også andre smukke ruter

 

 

Gode 

Campingpladser:

 

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

  

 

 

  sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto