Annoncører:

Campingplads Indberetninger

Gruppen Camping & Campingrejser

Bliv ven med redaktøren

 

Partnerlinks:

Altid gode fotos på alle sider.

 

 

Hvem står bag ?

 
 

 

tilbage til SITEMAP (Total indholdsfortegnelse)

MISTRAL

MISTRALEN

Generende vind ved Rhonedalen, men kan opleves langs hele Cote d´Azur, helt frem til Pyrenæerne. Mistralen hærger også i sommertiden og kan være en særdeles barsk oplevelse, hvor den i nogle dage kan få temperaturen til at dykke voldsomt. Beboerne i Provence siger med et glimt i øjet sådan: "Vorherre har belemret os med to store onder: vore politikere og mistralen."

Senest oplevet her.

 

Jeg fik en forklaring frem til jer her:

Mistralen er "teknisk" i familie med den grønlandske Piteraq og dannes, når trykket er relativt højt over og nord for Pyrenæerne i forhold til trykket i Alpeområdet. Dette opstår typisk, når et lavtryk over Nordfrankrig bevæger sig mod østsydøst, og den tilhørende koldfront bevæger sig ned over Frankrig mod Middelhavet. Derved presses luften fra Centralmassivet ned igennem Rhone-dalen og videre ud i Middelhavet med vindhastigheder af kulingstyrke, men ofte også af stormstyrke.
Da luften er tør, og vejret derfor er klart med god sigtbarhed, siger "rygtet", at man fra toppen af Mont Ventoux (2 kms højde) kan se til Korsika under mistralen. Men spørgsmålet er nok om man "kan stå op" på toppen Mont Ventoux under Mistralens hærgen.

Med venlig hilsen
Côte d'Azur-meteorolog Kim Sarup. DMI

 

 

 

Gode 

Campingpladser:

 

 

Ved skov og nær strand ved Storebælt

 

 

  

 

 

  sætter man pris på danskere her:

 

Med udsigt over Moldau i Prag

 

Eller hvad med en rejse efter disse steder:

 

 

En festlig campingbog - se link ved at klikke på foto